Svip.se besöker filmfestivalen i Cannes

Reklam

Vi besökte invigningen av den 71 filmfestivalen i Cannes. Här samlas filmstjärnor, regissörer och filmbolag från världens alla hörn.

Festivalen grundades 1946 av Jean Zay, och har hållits varje år sedan dess med undantag för åren 1948, 1950 och 1968.

Foto: Jörgen Fredriksson

Vi var minst sagt många som försökte oss på att få några celebriteter på bild. En del hade tagit med sig stegar för att få möjlighet att se över publikhavet.

Foto: Jörgen Fredriksson

Under dagen presenterade nya filmer lite var stans i staden och intervjuer gjordes både på land och på yachterna i hamnen.

Foto: Jörgen Fredriksson

Foto: Jörgen Fredriksson

Efter att ha stått långt fram i två timmar i solskenet med svetten rinnandes utmed ryggen så var det äntligen dags för kortegen med stjärnor att anlända. Efter att de tre första bilarna kommit och deras passagerare klivit ur och styrt sina steg mot röda mattan så kom polisen underfund med att bilarna kunde inte ta vägen nånstans. Till vårt förtret var vi alla som stod där tvungna att flytta på oss. Hade varit bra om de hade tänkt igenom det hela innan, det är ju inte första gången festivalen hålls. Så ni får hålla till godo med de bilder som bjuds och vi hoppas kunna återvända nästa år. Då vet vi vart vi inte ska stå.

Foto: Jörgen Fredriksson

Men vi fick se en polis med ögon som liknade Leonardo DiCaprios ögon, inte helt fel.

Foto: Jörgen Fredriksson