Pennybridge Tattoo Mess, ett välkommet ljus i höstmörkret

Reklam

För andra året i rad anordnar Jasmine Sundblad en tatueringsmässa på kulturhuset i hjärtat av Örebro. Den här helgen kommer det totalt att finnas 40 utställare på plats ifrån hela landet. Vi kommer också att underhållas av tre liveband, erbjudas både mat och dryck uppblandat med försäljning av kläder, smycken, porslin, barberare och massor av annat smått och gott. Svip.se kommer naturligtvis att vara på plats och följa hela arrangemanget under lördagen!

Foto: Jonatan Tjäder / Sally Productions

Jasmine Sundblad berättar för svip.se att hon har velat arrangera en tatueringsmässa i Örebro ända sedan 2008 men inte haft rätt personer bakom sig för att kunna genomföra ett arrangemang, men att hon förra året hittade rätt personer att arbeta med. Draghjälpen består av ett gäng headhuntade kollegor, Micke Lindén, Jonatan Tjäder, Natalie Holvik, Marcus Elmström, Oskar Klemo, Elin Atterstig och Lisette Sundblad. Studion Waterproof Tattoos i Örebro finns också med och samarbetar som mentorer och guider.

Inte någon av dem i arrangörsgänget är själva aktiva tatuerare men alla brinner de för bläcket på olika nivåer. Jasmine berättar vidare att de i år har försökt att få hit så många kvinnliga tatuerare som möjligt, så vi kommer inte bara att se stereotypen av utövande artister. Kul initiativ tycker svip.se!

Foto: Pennybridge Tattoo Mess

Foto: Jonatan Tjäder

Ingen behöver emellertid vänta ändå till lördag den 25 oktober för att komma i rätt stämning. Under fredagskvällen hålls det nämligen en förfest i kulturhusets källare. Där vi även kan höra Arbogabandet The Hawkins, ett alldeles färskt Örebroband vid namn The Arrivals tillsammans med ytterligare ett Närkegäng; David Södergrens Hot Five. Den specialbrygda Tattoo ölen får man dock vänta med att smaka tills portarna slår upp KL: 12:00 på lördag.

Foto: Elin Atterstig

Under mässan kommer det också att vara möjligt för besökare att delta i olika tävlingar så länge man har en gaddning som passar in i gällande tävlingskategori. Den första tävlingen drar igång redan KL: 14:00 och hamnar i kategorin Lettering.

Live underhållning kommer vi att få hänföra oss till också under lördagen, norrländskt vemod blandat med amerikansk folkmusik, är vad arrangörerna har valt att kalla bandet Flurus toner. White Trash Twang Gang beskrivs som en dunk med krut i countryversion, och som avslutning på kvällen kommer Arbogagrabbarna i The Hawkins upp på scenen igen!

Tatuerarna kommer att jobba från KL 12:00 och ändå fram till KL 22:00, baren håller öppet fram till 01:00. Entrén kostar 150 kronor och det är givetvis 18-års gräns som gäller.

Svip the Word!