Pennybridge Tattoo mess i Örebro

Reklam

Ett surrande som liknar det man upplever under ett besök hos tandläkaren möter Svip.se på Pennybridge Tattoo mess i Örebro. Det som skiljer sig markant är att människorna vi möter här är glada och upprymda istället för att vara oroliga och rädda.

Tattoo making in progress

Pennybridge Tattoo Mess är ett arrangemang av toppklass. Arrangören Jasmine Sundblad och hennes kollegor har verkligen tänkt på allt. Den annars kalla, bastanta och ytliga lokalen i två plan av Kulturhuset har smyckats med röda varma tyger, små gemytliga bås för de olika tatuerings studiorna och deras artister, utställare runt om, plus en trio av vackra och välklädda kvinnliga barberare från Jessie’s Barbershop som står i anslutning till garderoben en trappa upp. Här finner vi också två barer som förutom sedvanliga drycker och tilltugg också för dagen/kvällen serverar Pennybridge Tattoo Mess Beer ölen.

Jasmine Sundblad, arrangör

Det sägs ofta att musik suddar ut gränser mellan åldrarna, men den genren har definitivt fått sig en stark konkurrent eller varför inte kollega i tattoo-konsten. Svip.se träffade människor från 18 år och ända upp till 60 +, alla med en gemensam nämnare; tatueringar!

Pennybridge Tattoo Mess öl

Tävlade med sina tatueringar

Mässans sex olika tävlingar där besökare kunde tävla med sina tatueringar och där även artisten fick pris, var ett kul och uppskattat inslag på mässan. Först ut var kategorin Lettering där Mona vann med sin lite ovanliga text under bysten.
Övriga tävlingskategorier var: Realistic, Backpiece, Populärkultur, “Det blev inte riktigt som jag tänkt mig” där vinsten var en cover-up hos Waterproof Tattoo och slutligen Best of day.

Mona, vinnare i tävlingen Lettering

Utställare/Försäljare

En annan mycket trevlig ingrediens under mässan var Anna Larssons Sinners & Saviours utställning/försäljning av handgjorda smycken och vackert utsmyckade prydnader gjorda av väntat och oväntat material. Anna säger sig själv vara något av en udda samlare, gärna med morbida inslag. I en elegant inglasad liten kupa hittar svip.se ett otroligt vackert mumifierat och lackerat lamahjärta. Anna tycker dessutom om att tillverka smycken av djurben och bland annat finner hon inspiration från Santería religionen där det betyder tur i både spel och kärlek att bära ett penisben från ett däggdjur runt halsen eller i en liten påse, ungefär som en “lucky mojo” berättar hon. Annas smycken är som ni förstår unika och köper man ett smycke här kan man med största säkerhet känna sig exklusiv och vacker på en och samma gång.

Anna Larsson, Sinners & Saviours

Bredvid Sinners & Saviours hittade svip.se Eva Gernandt och hennes by Mutti. Eva är keramiker och uppvuxen i ett område av Sverige med mycket sjöfart och hela hennes yrkesutövande är genomsyrat av sjöfartskulturen. “Jag har vuxit upp och träffat den absolut sista generationen av sjöfarare, och på något sätt så blev det här en metod för mig att ta vid där de slutade”, berättar hon. Man kan säga att Eva bevarar de blå sjömanstatueringarna på ett nytt och spännande sätt, och med sina dekorativa mönster lyckas hon förträffligt med att smycka bland annat tallrikar och serviser. Hon beskriver själv sin konst som dokumenterande och historieberättande. Namnet Mutti kommer från Evas farmor som var tyska, alla kvinnor i hennes släkt har kallats Mutti. Webbshoppen är en tick-tale-shop och finns worldwide, grundad av Evas son. Bland annat är Sjöfartsmuseerna i Finland och Sverige återförsäljare av de vackra föremålen som hon skapar.

Eva Gernandt, by Mutti

Liveunderhållning

På bara “backen” i serveringen stod fyra helt olika karaktärer för den första uppsättningen av livemusik, gruppen Fluru. Vilket är jämtländska och betyder “rufsig i håret”. En otroligt väl manövrerad stämsång och med en musikstil som svip.se vill beskriva som en blandning mellan The Corrs och Johnny Cash.

Något litet senare under lördagen bjöd även White Trash Twang Gang på något av ett Classic Country-gig i duo-format. Headlinande band var för kvällen The Hawkins som till vardags spelar hederlig rock n´roll och har även spelat på SRF under sommaren.

Jessie's Barbershop

Pennybridge Tattoo Mess som arrangemang

En superb uppslutning av suveräna tattoo-artister, piercare och barberare som hade både förbokningar och drop-in under dagen. Nära nog alla artister jobbade frenetiskt från KL 12:00 fram till 22:00 och alla var värda sin vikt i guld. Ett otroligt arbete både konstnärligt och fysiskt!

Att Pennybridge Tattoo Mess är en given bokning för nästa år det är ett som är säkert. Helt klart är att tattoo-mässan inte bara handlar om gaddningar, allt annat runt omkring är minst sagt en lika fastetsande upplevele. Hoppas bara att Örebroarna inser vilket arrangörsgäng de har i Jasmine Sundblad och hennes glada och hårt arbetande kollegor.

Ett stort tack och ett lika stort grattis till arrangörerna för ett enormt lyckat arrangemang!