Stor nostalgi i litet format

Reklam

Den första PlayStation konsolen lanserades i Japan den 3 december 1994 och hade banbrytande innovationer som 3DCG-rendering i realtid och CD-ROM. Den fick en enorm inverkan på hela spelbranschen under 1990-talet och framåt.
PlayStation Classic är utformad för att efterlikna PlayStation. Den har samma knapplayout, handkontroll och produktkartong*1, men är 45 % mindre än den ursprungliga konsolen. Konsolen har 20 förinstallerade*2 PlayStation®-spel*3, bl.a. Final Fantasy® VII (SQUARE ENIX Co., LTD.), Jumping Flash! (SIE), R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.), och Wild Arms (SIE). PlayStation Classic är perfekt för nostalgiska PlayStation fantaster som älskade den ursprungliga PlayStation, men också för spelare som aldrig har spelat PlayStation och vill uppleva de klassiska PlayStation spelen från 1990-talet.
Med PlayStation Classic ingår en HDMI™-kabel för anslutning till externa skärmar (t.ex. en tv) och en USB-kabel*4 som måste anslutas till en USB AC-adapter (säljs separat) för strömtillförseln. Vissa spel går att spela med eller mot vänner med de två handkontroller som medföljer konsolen.
SIE fortsätter att expandera sitt programvarusortiment för olika PlayStation plattformar och sina nätverkstjänster – allt för att leverera underhållningsupplevelser som bara är möjliga med PlayStation.