Edward Bloms maffiga och mysiga lättvinsglögg

Reklam

Det märks att hösten är här. Temperaturen sjunker och nya glöggsorter lanseras.

Visionen är densamma: Mycket av allt, inget modernt trams och låg sockerhalt. Ett gott fylligt avalkoholiserat rödvin i botten, mörkt farinsocker, torkade frukter som russin och fikon, generöst smaksatt med de klassiska glöggkryddorna kanel, kardemumma, nejlika, ingefära och pomerans. Slutligen spetsat med en skvätt konjak av prima kvalitet.
– Det här är hur jag vill att en glögg med låg alkoholhalt ska smaka. Den är mindre söt än andra alkoholfria glögger och kryddorna tillsammans med den lilla gnuttan konjak ger den trycket som ofta saknas. Det är en alkoholfri glögg för vuxna, säger Edward Blom.
Edward Bloms lättvinsglögg kommer att finnas i dagligvaruhandeln från slutet av oktober och säljs till det rekommenderade priset: 35 kr.
– Att ta fram glöggen tillsammans med Edward har varit både roligt och utvecklande. Edward Blom har starka åsikter om hur glögg ska smaka och resultatet är att vi uppnått vår vision om att tillverka en alkoholfri glögg som har samma egenskaper som en vinglögg. Nu kan fler få njuta av Edwards glögg vilket känns jättekul! Säger Lajla Af Trolle, Produktchef, Saturnus.
Förra årets lansering av Edward Bloms starkvinsglögg blev en succé och glöggen sålde slut innan Lucia. Den är gjord på ett kraftigt rödvin, minsta möjliga mängd socker och konjak av prima kvalitet vilket resulterar i en glögg med tyngd och ett eldigt avslut.

Edward Bloms starkvinsglögg  finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment från och med 2 oktober.