Nadia Vaeh – ”Leap of Faith” (recension)

Reklam

En låt som startar lite trevande med en ensam gitarr tillsammans med Nadia Vaehs sång för att sen blomma ut i rock/pop som känns hämtad från tidigt 2000 tal. Låten sprudlar av positivitet och lite ”jag ger mig inte” attityd, vilket passar då  textens innehåll  är en reflektion över hennes tid i livet när hon i stort sett inte hade nånting utom sina drömmar. En tid då hon bodde i sin bil eller hos nån vän på dennes soffa.  En tid hon ser tillbaka på med minnet av att det var en ansträngande tid i hennes liv, men att det ironiskt nog samtidigt var en period hon var otroligt glad.

Allt detta återspeglas på ett sätt i hennes singel där text och musik smälter ihop. Förutom att jag blir glad av att lyssna till låten så ger den mig tankar att reflektera över som haft ett liv som varit ganska priviligierat om man jämför med många ute i världen. Väl värd att lyssna på och den känns som en naturlig fortsättning på Nadia Vaehs musikaliska resa efter förra singeln ”Never Leave The Basement”.

Med ”Leap of Faith” kommer hon att skänka en del av intäkterna till Help Musicians. Denna brittiska organisation har tillbringat nästan ett sekel för att hjälpa musiker, hjälpa dem att slå igenom inom musikindustrin och ge dem viktigt psykiskt stöd.