FELIN – ”Vulture”

Reklam

27-åriga Elin Blom är en rutinerad sångerska och låtskrivare med bred musikalisk bakgrund. Elin startade sin artistkarriär tidigt hemma i Österbotten, bland annat deltog hon i finska Melodifestivalen 2010 när hon endast var 16 år ung. Samma år tävlade Elin även i svenska Idol där hon placerade sig på sjätteplats.

Sedan dess har Elins musikaliska uttryck och vision ändrats en hel del. Numera kallar hon sig FELIN och skapar visuell, feministisk pop med starka texter om bland annat kvinnors rättigheter, vapenvåld, sociala orättvisor och korrupta system världen över. Mörkt, men även med en strimma ljus.

FELIN albumdebuterade 2019 med ”Reckless Dreamers”. Den 29 oktober 2021 följer hon upp med nya fullängdaren ”Heroes & Villains”. I dag släpper hon singeln ”Vulture”, en låt om en destruktiv relation baserad på hennes egna erfarenheter.

– Den psykiska misshandeln växte långsamt fram, jag ifrågasatte alla mina tankar och allt jag gjorde. Jag var rädd för att minsta snedsteg skulle orsaka en explosion av ilska. Till slut är man så nedbruten att man inte längre vet vem man är. Personen som ska älska dig, får dig istället att känna dig värdelös, galen och som om ingen bryr sig om dig. Låten börjar i en känsla av maktlöshet, men sakta växer något annat fram. Man börjar långsamt se övergreppet för vad det är. Det är inte du som är galen. Denna person kommer aldrig att förändras och kommer aldrig att kunna älska. Men du kommer kunna resa dig igen och älska igen, säger FELIN.

Även det visuella är viktigt för FELIN. Hon inspireras av personer som Quentin Tarantino och Vivienne Westwood, vilket märks i hennes musikvideor. Nya videon ”Vulture” spelades in i Eksjö och är regisserad av Carl Stenlöv och Klara Furegård.

– Tarantino är en stor inspiration när det kommer till både det visuella och musikaliskt, och denna video är inget undantag. För mig symboliserar videon en mycket blodigare version av låtens innehåll, en destruktiv maktkamp, säger FELIN.