Masen – ”The Light Comes Shining In” (recension)

Reklam

Håkan ”Masen” Persson har tagit sig fram från att sitta bakom trummorna i Skintrade, via Måsen och Klapp till att stå bakom mikrofonen under sitt artistnamn Masen. Nu var det dags för debut EPn ”The Light Comes Shining In”.

Fyra låtar bjuds vi på. Vid första anblick tänkte jag att ”åh nej” när jag såg titeln ”Sing Hallelujah”. Tänkte det var en söndertjatad låt, men blev glatt överraskad av att det var en egenkomponerad låt. En tänkvärd låt som tar upp ämnet om varför man ber till högre makter när ens sista stund är kommen. Som man brukar säga så blir ateister troende i skyttegravarna.  En låt som växer under några lyssningar.

Sen har vi låtarna ”The Light Comes Shining In”, ”When The Music Starts To Play” och ”People Like Me”. De är alla sköna låtar där han fått hjälp av Meja på sång (deras röster passar väldigt bra ihop) och Conny Bloom och  Andreas Rydman på gitarr och Håkan Calmroth på bas. Det är speciellt spåret ”When The Music Starts To Play” med sitt gitarrspel som står som det starkaste kortet i mitt tycke.

En EP som får tummen upp och som fungerar som en god aptitretare inför mer musik från Masen.