Veronica Maggio bjuder in Avantgardet till storslagen konsert

Reklam

En av Sveriges största artister och Sveriges mest hyllade indieband kommer att sparka igång försommaren tillsammans. Den 29 april gör Veronica Maggio en spelning i Stockholm som en del av sin egen minifestival och med sig kommer hon att ha indiebandet Avantgardet från Nybro.

– Vi fick veta att Veronica gillade oss och ville att vi skulle dela en kväll tillsammans med henne och blev superglada. Att en av Sveriges absolut största artister vill ha med oss, ett band från Nybro, på en så pass speciell kväll för henne gör oss stolta och väldigt tacksamma. Hon är en artist som alltid värnat och betytt mycket för musik med svenska texter och det är ju något jag värdesatter väldigt högt, säger Rasmus Arvidsson, sångare och frontperson i Avantgardet.

– Det känns otroligt lyxigt att jag får bjuda in band till dom här kvällarna som ofta spelar i mina lurar, säger Veronica Maggio som förra sommaren var ett av årets stora namn på Lollapalooza i Stockholm.

Fredagen 29 april kommer Avantgardet, som blivit lika självklara på de stora festivalscenerna som i de svettiga och trånga källarlokalerna, att göra sina största spelning hittills på den nya scenen Evenews vid Universitetet i Stockholm.

Avantgardet släppte i november sin åttonde fullängdare, det hyllade albumet ”Inget här är byggt för oss”, och är under våren aktuella med en Sverigeturné. Rasmus Arvidsson blev även i januari nominerad till SKAP:s och Manifests pris Årets textförfattare, ett pris som han vann 2020.

Avantgardet live våren 2023
3 februari Uppsala, Katalin
4 februari Stockholm, Cyklopen
10 februari Örnsköldsvik, Musikhuset
11 februari Sundsvall, Pipeline
17 februari Göteborg, Nef
24 mars Motala, Bomber Bar
25 mars Örebro, Coco Thai
28 april Stockholm, Evenews – med Veronica Maggio