Vera Vinter – ”Just nu (Vredens tigrar)”

Reklam

Vera Vinter släpper låt om livs-jakt, lejon och vänskap!

”Just nu (Vredens tigrar)” heter nya singeln från singer-songwriter Vera Vinter.
Powerhouse-trummor får sällskap av glittrig tolvsträngade gitarrer i en låt om vänskap och att irra runt i labyrinter vaktade av lejon.

”Jag ville göra en låt som känns intimt nära och samtidigt har arenavibb. Lite som den drömska indiepopen jag själv lyssnade på under slutet av 90-talet med spelade instrument och utrymme för musikaliska utflykter. Live-känslan blev ett viktigt mantra och jag frågade om Jonna Löfgren ville vara med på trummor. Gitarristen Paulina Mellkvist var självskriven och likaså Mikaela Hansson på keys. Vi möttes upp i min studio, alla sugna på att spela musik efter ett uppochnedvänt år. Det bästa med att spela in grejer helt live är energin man får av att mötas. Den tolvsträngade gitarren blev ett viktigt fundament, den både driver och stör under verserna och så Powerhouse-trummorna”, säger Vera Vinter.

Låten handlar om livs-jakt, vänskap, att välja fel och famla i labyrinter där lejon vaktar. Och raden – ”Just nu kan jag inte gå ut i parken står still tar mig varken fram eller tillbaks”, kan de flesta av oss relatera till.

I studion har Vera fått sällskap av musikerna Jonna Löfgren på trummor (Glasvegas, Lars Winnerbäck), gitarristen Paulina Mellkvist (Linnea Henriksson, Hurula) och Mikaela Hansson på keys (Fever Ray, Krunegård).

”Just nu (Vredens tigrar)” släpps 22 januari 2021 på Bjärka i samarbete med BD Pop. Artwork är skapat av fotografen Ann-Katrin Blomqvist som arbetat med blomblad i en lek med klassiska former.

Text, musik, sång, produktion: Vera Vinter
Bas, produktion, mastring: Erik Holmberg
Gitarr: Paulina Mellkvist
Keys: Mikaela Hansson
Trummor: Jonna Löfgren
Mix: Axel Jonsson-Stridbeck
Artwork: Ann-Katrin Blomqvist

Orden, ljuden och bilderna är centrala i Singer Songwriter Vera Vinters musik. Kvinnan och artisten från Stora Lappträsk i Norrbotten som slog igenom med albumet Idyll efter att Bo Sundström från Bo Kaspers Orkester sett henne uppträda på en liten klubb i Stockholm och ringde sitt skivbolag Sony, som signade henne på studs.

Hennes poetiska texter bärs upp av egensinnig vacker musik och live är hon en stark självständig artist som brinner för mer kvinnlig närvaro på Sveriges musikscener. Hennes ord och röst, blandade med råa elgitarrer och glittrande akustiska, skapar ett eget universum som berättar om barndomsminnen från landsbygd, staden och kontraster där emellan.

I Vera Vinters musik möts alternativ folk- och indiepop och texterna är på svenska och dialekten Kalixmål. I press har hon beskrivits som ”Kent möter Anna Järvinen” och ”En sann berättare”.