Donika Nimanis – ”Våra låtar”

Reklam

Donika Nimanis EP ”Våra låtar” är historien om ett förhållande, från att det börjar skava, genom uppbrottet och slutligen känslorna som drabbar en efteråt – tankar och känslor som speglas i dessa sex gnistrande poplåtar.

Det är inte bara texterna som är rejäla känslostormar. Musiken är det också.

Donika berättar: ”Jag började skriva låtar till den här EP:n när jag var i ett förhållande. Nu är det slut. Det blev som att jag ”skrev mig ur förhållandet” i många av låtarna. Jag kanske låter som världens sämsta person nu men jag visste att det inte skulle hålla och jag tror jag behövde få ur mig saker för att få ett annat perspektiv på det, få distans och se det utifrån. Såklart finns det inspiration från andra förhållanden och erfarenheter i mitt liv i denna EP men mycket inspiration kom såklart från det förhållandet jag var i då.”

EP:n har tagit tid att färdigställa. Donika berättar att tålamodet periodvis har hängt på en väldigt tunn tråd. Ambitionen och viljan att skapa hållbar och tidlös musik är en process som tar tid och kräver uthållighet. Donika hoppas att lyssnarna kommer att höra allt hårt arbete som lagts ned i låtarna och avrundar: ”Jag dör för att vi har fått till en EP där ingen låt är den andra lik! Ni får allt från skör, vacker ballad-pop med glitterdetaljer till kaxig, syntig och skitig pop med mycket bas!”

”Våra låtar” innehåller 6 låtar för dig som gillar svensk pop med atmosfärisk och dynamisk produktion. Mjukt blandas med hårt, fint blandas med fult, och alltid fokus på text.

Låtar:
1. Jättefina Ord
2. Smuts
3. Slipp då
4. Våra låtar
5. Everyday
6. För sent

Inspelad på Rixmixningsverket i Stockholm.

Producenter och låtskrivare: Anton Engdahl och Fredrik Blom, Joel Gunnarsson, Calle Johansson, Oliver Björkvall, Donika Nimani.