Vandenberg är tillbaka!

Reklam

Tillbaka med nya medlemmar och en ny platta. Det kommer tillbaka vrålandes och med mullrande åsklika riff som om de aldrig försvunnit. 2020 ges ut den 29 maj på Mascot Records som är en del av Mascot Label Group som också huserar andra hårt rockande murbräckor som Black Stone Cherry, Black Country Communion, Monster Truck, Crobot och Shaman’s Harvest.

Vandenberg. Ett namn med gyllene anor. Ledda av gitarrhjälten Adrian Vandenberg gav den holländska kvartetten ut tre fantastiska plattor i början och mitten av 80-talet: det självbetitlade debutalbumet från 1982 (som innehåller US-hiten Burning Heart), Heading For A Storm (1983) samt Alibi (1985). Bandet fick stora framgångar och rosades av kritikerna. De turnerade i USA, Japan och Europa och spelade med bland andra Ozzy Osbourne, KISS, Rush, Scorpions och Michael Schenker.

lattan innehåller nio nyskrivna låtar av Vandenberg men en låt är bekant för fansen. Det är nyinspelningen av Burning Heart som kanske är bandets mest kända låt. Vad som är genomgående för albumet är melodier, driv, styrka och klass. ”Det är dags att sätta på säkerhetsbältena just när alla kände sig trygga,” förklarar gitarristen. ”Jag längtar efter att få spela live med det här bandet!” säger Romero.

”Den finns en otrolig energi i det här bandet,” sammanfattar Vandenberg. ”Vi är inte ute efter någon nostalgi för att försöka återskapa det vi gjorde förr. Detta är ett nytt dynamiskt band med en historia och ingen är gladare än jag hur saker och ting utvecklat sig.”