True Music Project släpper sitt självbetitlade debutalbum

Reklam

Längtan. Kärlek. Ursprung. Mystik. Nu släpper duon True Music Project, som består av Reuben Sallmander och Tania Naranjo, sitt självbetitlade debutalbum. En skiva där den latinamerikanska folkmusiken möter det judiska, blandat med klassiska toner samt inslag av rock och pop. Reuben och Tania, som tillsammans har samlat på sig över 100 års livserfarenhet, skapar innerlig musik som berör både gammal och ung. Skivan innehåller reflekterande och poetiska texter på fyra olika språk. Svenska varvas med engelska, spanska och hebreiska – det språk som passar låten bäst. Ljudbilden är vemodig, men ändå hoppfull.

Albumet innehåller tio låtar, alla med olika identiteter. ”På min balkong” handlar om just om ursprung, själfulla ”Sval ligger vågen” är vackert vemodig, ”The Shadow” för tankarna till ett rökigt danspalats en sen natt på Havanna. Gemensamt för skivans alster är att de alla förmedlar känslor som livet för med sig – glädje och sorg, och allt som ryms däremellan. Musiken är inspelad i Gula Studion i Malmö och anrika Atlantis i Stockholm, producerad av Micke Herrström tillsammans med Reuben och Tania.

De båda multikonstnärerna möttes första gången i samband med en föreställning på Göteborgs Stadsteater där Reuben medverkade som skådespelare och Tania som musiker. Trots att deras musikaliska bakgrunder skiljer sig, märkte de att deras olikheter snarare förenade dem. Reuben och Tania började så småningom att skicka musik och idéer till varandra. Ur detta föddes True Music Project.

Nya skivan är True Music Projects första, men definitivt inte den sista. Duon har redan planer på ett andra album.