Pelle Ekerstam feat. Pernilla Andersson – ”Skärvor av silver”

Reklam

”Skärvor av silver” med Pelle Ekerstam feat. Pernilla Andersson är en suggestiv låt som lyckas förmedla både kärvhet, värme och mystik. Pelle skrev den ursprungligen som en visa på akustisk gitarr. Därefter kom han på den basgång som i sin tur gav producenten Johannes Berglund idén att ge låten mer elektroniska vibbar

”Skärvor av silver” beskriver Pelle som ”en reflektion om livets litenhet i förhållande till tid och rum – hur något till synes litet kan bli obeskrivligt stort”.

Låten är en duett – men inte en traditionell sådan, där vokalisternas turas om att sjunga, utan en där de sjunger unisont. Pelle funderade en tid på vem han ville sjunga den med. När han hörde Pernilla Anderssons låt ”Samma dag som Elvis” på radion föll allt på plats. ”Dels för att det finns ett släktskap mellan låtarna harmoniskt. Men också för att vi, trots att vi känner varandra och har mycket gemensamt, faktiskt aldrig har gjort något tillsammans musikaliskt.

Pernilla var i sin tur glad att vara tillfrågad: ”Jag tycker Pelle skriver så bra låtar, så när jag fick frågan var det ingen tvekan från min sida att tacka ja. Jag tycker det blev väldigt fint, våra röster ihop.”

Det är ingen överdrift. Deras röster harmonierar på ett nästan märkligt sätt: en kombination av timing och kompatibla röstklanger gör nästan att en tredje, unik röst framträder. Något som gav texten ännu mer lyster och fullbordade den redan spännande ljudbilden.

”Skärvor av silver” finns ute på alla stora digitala plattformar och ett nytt album med Pelle Ekerstam kommer våren 2023.