TOTO – ”Till The End”

Reklam

TOTO och The Players Club/Mascot Label Group aviserar den globala utgivningen av Whith A Little Help From My Friends den 25 juni. Inspelningen gjordes en väldigt speciell kväll den 21 november 2020 då Steve LukatherJoseph Williams och David Paich framträdde med den nya upplagan av TOTO på ett globalt event som sändes från Los Angeles, Kalifornien, USA. Lukather, Williams och Paich fick sällskap i gruppens senaste spännande kapitel av de nya medlemmarna John Pierce på bas (Huey Lewis & the News), trummisen Robert ”Sput” Searight (Ghost-Note/Snarky Puppy) och keyboardisten/bakgrundssångaren Steve Maggiora (Robert Jon & The Wreck). Keyboardisten Dominique ”Xavier” Taplin (Prince, Ghost-Note) och multiinstrumentlisten/sångaren Warren Ham (Ringo Starr) gled samtidigt över i den nya upplagan. Detta blir den femtonde upplagan av TOTO om man räknar då de olika bandmedlemmarna har börjat eller slutat i bandet.

Förutom vinylpressningen så finns även en CD/DVD- och CD/blu-ray-utgåva tillgängliga. Låtlistan är som följer: Till The End, Hold The Line, Pamela, Kingdom of Desire, White Sister, You Are The Flower, I Won’t Hold You Back, Stop Loving You, Home Of The Brave, Rosanna, and With A Little Help From My Friends. Blu-ray och DVD-utgåvan innehåller förutom konserten en dokumentär med samtliga nuvarande bandmedlemmar.

Steve Lukather, eller Luke som han kallas, berättar: ”Då musiken framförs av fantastiska musiker hedrar de TOTO. Dokumentären på DVDn ger en bra inblick I hur vi tänker oss framtiden. David, har tillsammans med mig och Joe en önskan om att låta vår musik leva. Paich kan tänkas dyka upp på vilken konsert som helst som en överaskning. Då vi planerade den här specifika låtlistan så valde vi ut flera låtar speciellt för den här kvällen. Om vi ser framåt så kommer vi att välja ur ett mer bredare urval från TOTOs låtkatalog som kommer att inkludera mer obskyra låtar, hitsen samt låtar från min och Joes senaste soloplattor. Vi kan inte bli mer taggade över det fantastiska bemötande plattorna fått. De har legat på topplistor över hela världen och att lägga till låtar från dessa i TOTOs repertoar kommer att ge extra krydda åt TOTO: The Dogz of Oz World Tour när vi ger oss ut på vägarna igen. Enkelt uttryckt, våran intention är att föra det gamla TOTO till nutiden och vidare in i framtiden och den nya sättningen är utgångspunkten för det nya kapiteliI vår historia som bara väntar på att få skrivas.”

Joe Williams fortsätter: ”Det är alltid en ren glädje att få göra en konsert med TOTO men just denna var speciell. De musiker som gjorde mig och Luke sällskap på scen är verkligen fantastiska virituoser samt några gamla genier som är tillbaka. Showen i sig själv kom av att vi var så sugna på att spela efter nedstägningen men var även en anledning att lansera den nya sättningen. Bandet funkade från första stund och utforskade både nytt och gammalt TOTO-material. En av de lite mer okända låtarna är You Are The Flower en av mina favoriter som sjöngs av Bobby Kimball. Jag är en av hans största fans (och han är även min vän) så jag dedikerar den här till honom. Tillbaka i låtlistan är även några av mina favoriter: Till the End och Pamela. De nya katterna spelar absolut perfekt. Jag har det bästa jobbet i bandet eftersom då jag inte sjunger kan jag kolla in de mest otroliga musikerna spela. TOTO fortsätter att leverera. Ett gäng av de bästa musikerna och sångarna som skriver och framför alla möjliga coola låtar. Det var så det började och så fortsätter det.” Han fortsätter: ”Dokumentären beskriver konceptet genom intervjuerna med David, Luke, Warren, Dominic X, John Pierce, Robert ”Sput” Searight och Steve Maggoria där de talar om sina erfarenheter som musiker men även om att vara en del av TOTOs arv. Men naturligtvis även snack om själva spelningen. Jag har för mig att jag dyker upp där någonstans och snackar om hur mycket jag älskar de här snubbarna. Snart kommer vi att ses igen på en scen någonstans med ett mycket längre set med fler obskyra låtar samt fler av nya grejer från min och Lukes soloplattor. Vi är så ivriga! Men tills dess, njut av både nytt och gammalt ifrån TOTO. Xo Joe”