Tomas Rimeika – ”Djupviken”

Reklam

Efter att både Sveriges Radio P4 Uppland och Sveriges Radio P4 Värmland haft debutsingeln ”Säffle” på rotation, och Popmuzik haft premiär för den ”magiska musikvideon” är det nu dags för nästa singel från Tomas Rimeika, som bär titeln ”Djupviken”.

– SVT Auktionssommar gjorde sommaren ’19 ett program vid Hammarsjö, en gård vid Harefjorden med utsikt över berg och dalar. Ingen har skrivit musik om denna plats, men jag blev kär i den, så jag skrev en melodi om att kasta sig i och följa med. Pandemin lärde mig att vi aldrig kan kontrollera allt, utan att vi måste kunna släppa taget och lita på att det kommer bli bra till slut, berättar Tomas Rimeika.

Djupviken är andra singeln från kommande debutalbumet ”Byälvdalen” som släpps under 2022. Tomas Rimeika inledde solokarriären med spelningar i Säffle, Karlstad, Uppsala och 2 februari spelar han live på Scalateatern i Stockholm.

– Djupviken sjunger jag tillsammans med Malin Axelsson, en fantastisk sångare och dansare som är en förebild för mig. Det är en ära att få sjunga duett med henne.

Säfflebördige Tomas är även sångare i uppsalabandet The Rhymes vars debutalbum släpptes 2020. Albumet hyllades i både svensk och tysk press och har hörts i P3, P4, amerikansk, österrikisk och tysk radio. Bandet har gjort sig kända för sina explosiva livespelningar och spelade 2019 för ett fullsatt Cirkus som förband till Mando Diao. Som frontman har Tomas en ansenlig mängd livegig i ryggen från runt om i hela världen.