Thunder – ”All The Right Noice”

Reklam

Det engelska hårdrocksbandet Thunder har charmat så många fans under deras 30-åriga karriär. Nu släpper de sitt 13e studioalbum All The Right Noice den 12 mars.

Det nya albumet All The Right Noice är ett klassiskt Thunder-rockalbum, ett sound som har charmat så många fans under deras 30-åriga karriär. Arbetet med albumet började precis en månad innan den första nedstängningen för Covid-19 och skulle egentligen ha släppts i september 2020.
”Alla låtar skrevs och spelades in före Covid-19 och budskapen är högaktuella i dessa Covid-tider. Den första singeln från albumet, Last One Out Turn Off The Lights kan lätt tolkas som en låt om världens undergång och ilska kring ’lockdown’ men den handlar egentligen om Brexit. Men man kan tolka det lite hur som helst.”, säger Luke Morley

Thunder albumdebuterade 1990 med albumet Backstreet Symphony och blev snabbt kända för sina starka melodier, pompösa ballader och Danny Bowes karaktäristiska röst lämnade ingen oberörd. Bandet tog sig snabbt upp i toppen som ett av de främsta melodiska hårdrocksbanden i England. Med låtar som Low Life In High PlacesLove Walked In och Dirty Love är några av bandets klassiker. Deras framgångar har mycket att göra med den livslånga vänskapen mellan sångaren Danny Bowes och låtskrivargeniet och gitarristen Luke Morley. Deras tre sista album Wonder Days (2015), Rip It Up (2017) och Please Remain Seated (2019) har hamnat som Top 10 på den engelska albumlistan. Vid tre tillfällen har de spelat på Sweden Rock Festival.
Konvolutbilden på albumet är en bild på skulpturen Singing Ringing Tree som även finns med i deras video till singellåten Last One Out Turn Off The Lights. Bilden är tagen av deras gamla kollega Jason Joyce. Skulpturen som finns i Burnely, Landashire fångar vinden som skapar ett vinande ljud.