Thomas Järvheden – ”Rövåret 2020”

Reklam

Mångsidige Thomas Järvheden har ofta korsbefruktat sin långa ståuppkarriär med andra sceniska uttryck. Och även om han har gjort en hel del tv, radio, spel och böcker så är det alltid musiken som varit det andra huvudsakliga benet. Thomas låtar har strömmats miljontals gånger på Spotify.

I dag släpper Thomas sitt fjärde album – pandemiprojektet ”RÖVÅRET 2020”. Den nya fullängdaren är en blandning av samhällssatir, absurditeter och festromantik. Musikaliskt är det ännu mer varierat – maffig symfonirock, slick 70-talssoul, reggae-pop, gangsterrap och mer därtill, allt för att förstärka respektive textidé.

Albumet inkluderar låtar som fokusspåret ”Idioter” där Thomas ställer sig frågan hur alla pappskallar klarar sig. ”Samtyckte” handlar om en man som tar Samtyckeslagen lite för långt, och försöker implementera Bank-ID i sexakten. ”Ful i DNA’t”, som släpptes som singel i januari, beskriver hur man i dagens samhälle kan falla för någon som opererat sig snygg, utan att man vet om det, och hur kommer då barnen se ut? Allt med en humoristisk ton, förstås.

”Det är fullt medvetet att spreta”, säger Thomas, som menar att sångrösten, melodierna och humorn ändå bakar ihop skivan till en enhet.

Utöver skivsläppet har Thomas en hel del annat på gång. I vår släpper han standupspecialen ”Bra mkt sämre” och till hösten spelar Thomas en av huvudrollerna i operetten ”Glada änkan” på Nöjesteatern i Malmö.

(Här kan du läsa en intervju med Thomas Järvheden)