Therese Åkesson – ”Let It In”

Reklam

Therese Åkesson, singer/songwritern från Småland har släppt singeln ”Let It In” – en låt där Therese binder ihop sitt sårbara jag med sitt lekfulla. Det är också hennes första släpp på engelska.

”När jag skrev ’Let it in’ hade jag precis kommit ut i en glänta efter en kaotisk period av mycket tvivel och ångest och det blev en form av deklaration till mig om att ’you are enough’. Som en pärla i slutet av en känslotsunami. Det var först i terapi som jag förstod allt som tyngde och dränerade mig, hur djupa dessa spår var och att se att mitt eget ljusa lätta spår också fanns där hela tiden och att tillåta mig själv att välja den sköna känslan mer och mer ’let it in’. Jag ser låten som en saga. När man är framme vid sista versen har mitt gamla jag lämnat mig och jag hör viskningar i vinden; ’come this way’,” berättar Therese.

Therese Åkesson skriver musik om livet, om sina egna upplevelser och känslor. Hon vill ge alla kvinnor och tjejer som sitter där hemma och är rädda för att uttrycka att ’nu gör jag det bara, på mitt sätt’ styrkan att känna att du är tillräcklig i din otillräcklighet. Det är mycket viktigt för Therese att alla människans olika känslor får ett värde. Hennes musik har uppmärksammats i etablerade musik- och hälsoforum för hennes personliga och finstämda texter som talar till människors tankar, känslor och välmående.

Hon har spelat på allt från medelstora scener som Södra Teatern i Stockholm, Malmö Yogafestival, SR och TV till intima sessions på konstgallerier och yogastudios/retreats runt om i Sverige.