The Nightdrivers – ” Supercharged”

Reklam

-Dra på trissor, det är år 2021 och vi har spelat i hela 40 år! Det om något måste firas med ett nytt album.

Vi bildade bandet The Nightdrivers i Torpshammar, Medelpad sent 1981 och har med undantag av något sabbatsår hållit igång sedan dess. Musikstilen var redan från början en mix av rock´n´roll, rockabilly, country och instrumental surfrock och den blandningen står sig än idag.

Det nya albumet heter ” Supercharged” och superladdade är vi förstås, eftersom vi under senaste året ej kunnat spela i den utsträckning som vi brukar. Dock så jobbade vi en del i studion innan pandemin slog till och hade därför materialet till detta album i det närmaste klart.

Till skillnad från albumet ”Let me take you for a ride” så innehåller Supercharged nästan enbart originalmaterial, vilket vi tycker känns extra kul. Den enda coverlåten är det inledande spåret; Thanks A Lot,  en countrylåt som Ernest Tubb gav ut på 60-talet. Vår version är dock mera rockabilly/rock’n’roll.

Just rock´n roll i 50-60 tals anda är en stor del av detta album, t.ex. Almost Down (skriven av vår första bassist Stefan Gullicksson), You´re My Queen Bee, Come Back Josephine och My Dream Woman, samt den lite bluesigare Stay Away. Låtar som vi hoppas att lyssnaren vill stampa takten till eller kanske t.o.m. ta några danssteg.

I instrumentala Night Cruise vill vi ta er tillbaka till mitten av 60-talet och kanske föra tankarna till någon agentfilm.
Japp, vi har hämtat mycket inspiration från The Ventures och Link Wray.
Likaså i låten Nightmare, spelad på Mosrite gitarr och med adderad fuzz gitarr. En låt som Patrick Rapp snickrade ihop redan på 80-talet men först nu blir den släppt.

Låtar med mer sentimental country-framtoning finns också.  T.ex. ”I Won´t Be There”, som har en hel del Johnny Cash inspiration i grunden. Låten ”Give Me A Sign” är skriven av Peter Bergman och känns som en uppföljare till gruppens första singel ”Outlaw” från 1984 även den skriven av Peter.

Vi hoppas att det ska finnas något för ”alla” på detta album och i synnerhet för dem som gillar ”root music” från ’50 & ’60- talet.
Nu ser vi fram emot att snart få komma ut och spela dessa låtar live, till dess får vi skriva ihop ett album till, helst då före vårt 50-års jubileum.