The Magnettes – ”Birthday”

Reklam

Livet pågår. Ingen verkar titta men alla sänder ut, som ett eget Truman Show där ens vintertunga hemstad börjat kännas som ett escape room. Det luktar bensin, blöt asfalt och smält snö. Dagarna passerar utanför fönstret. Måndagar och milstolpar. Förväntan och baksmälla. Var detta allt?

The Magnettes nya singel ”Birthday” tar avstamp i tomhet och längtan. I känslorna som döljs, som glöder och bränner. Drömmen om det riktiga livet som väntar någonstans. ”I wanna get out of this city /…/ I wanna take you with me/…/ I wanna be the one you see when you close your eyes”.

Ljudbilden är laddad med pulserande arpeggion, distade trummor och Top of the Pops-hookar. Det ekar av både Kim Wilde och Joy Division, The Cars och Blondie.

– Vi har alltid dragits till bilmusik, förklarar Sanna Kalla. Musik för rörelse, som bär en med sig, där beatet bara driver på och vill framåt.

– Det blir som en kontrast till texten, fortsätter Rebecka Digervall. När texten handlar om att sitta fast på samma ställe. Det sliter åt olika håll.

I sommar väntar spelningar på NXNE och Glastonbury igen, varvat med svenska festivaler, följt av ett nytt album under hösten.

”Birthday” ges ut av skivbolaget K51 Music i samarbete med ADA, BD Pop och Musichelp. Den är mixad av Christian Cummings och mastrad av Grammy-nominerade Pete Lyman för Infrasonic Sound.