Any Given Sin – ”Calm Before The Storm”

Reklam

Any Given Sin och Mascot Records/Mascot Label Group har presenterat den andra låten från bandets kommande debutalbum som ges ut senare i år. Den är producerad av Chris Dawson och använder keyboards för att förstärka verserna med ett filmiskt omfång medan gitarrer bygger upp en oemotståndlig refräng, ”I’m making no apologies.
”Det är en låt om att härda ut,” säger frontmannen Victor Ritchie. ”Att stå upp emot de problem du har framför dig.” Gitarristen Mike Conner tillägger, ”Det handlar dock inte bara om att överleva en traumatisk upplevelse, erfarenheten gör dig starkare.”

Den första låten som gavs ut, Still Sinking, har streamats mer än 3,5 miljoner gånger sedan utgivningen i juli 2022.

Inre strider triggar ett utlevande beteende. Any Given Sin förvandlar konflikt till frätande och medryckande hård rock med intensitet från metal och alternative intimitet. Kvartetten från Maryland, Victor Ritchie (sång), Mike Connor (gitarr), Rich Stevenson (bas och Mike Showalter (trummor), bär med sig dessa otyglade känslor i låtar som gjorda för arenor med djärva melodier och hårt slående riff. Bandets låtar har streamats nästan 20 miljoner gånger, spelats en hel del på radio och bandet har sakta men säkert byggt upp en trogen skara fans. De har finslipat sitt mäktiga sound på debutalbumet som ges ut av Mascot Records senare under 2023.

Bandet har uppmärksammats en hel del medan de otröttligt har spelat in sina låtar och finslipat sitt sound. 2021 genererade Another Life mer än 5,2 miljoner streams på Spotify som följdes av Dynamite med 4,5 miljoner streams på Spotify. Både Dynamite och Insidious nådde topp 40 på Active Rock radio i USA samtidigt som de nådde förstaplatsen på SiriusXM. Genom att dela med sig av sina prövningar och erfarenheter erbjuder Any Given Sin ett katarsis för sina fans att delta i. ”Genom att lyssna på oss hoppas vi att du inser att du inte är ensam,” avslutar Ritchie. ”Det spelar ingen roll vad du går igenom, genom vår musik förstår du att det finns någon där ute som lyssnar till dig.” ”En hel del av vår musik kanske låter mörk och deppig men budskapet är positivt,” avslutar Connor. ”Ge inte upp.”