The Kinks – ”Lola Versus Powerman and the Moneyground, Part One”

Reklam

Det är 50 år sedan The Kinks släppte sitt genom tiderna mest klassiska album Lola Versus Powerman and the Moneyground, Part One. Det firas nu med att släppa en Deluxe Box innehållande nya versioner och outgivet material den 11 december.


En av Kinks genom tiderna mest klassiska album Lola Versus Powerman and the Moneyground, Part One är bandets åttonde studioalbum och släpptes 1970. Det kritikerrosade albumet anses som gruppens comebackalbum och innehåller singelhits som: Apeman, Sunny Afternoon och Lola, med den ikoniska hooken som sjungits världen över i flera decennier.

”Albumet är en hyllning till den artistiska friheten, inklusive min egen, och allas rätt att få vara könsneutrala om man önskar. Hemligheten är att få vara en bra och pålitlig vän.”, säger Ray Davies

Låten Lola är skriven av Ray Davis på tidigt 70-tal och spelades in i Morgan Studios i London. Låten handlar om en romantisk berättelse mellan en ung man och en transgender person som han träffat på en klubb i Soho. Låten är inspirerad av ett påstått möte med bandets manager.

Den nya Deluxe Boxen innehåller:

3st CDn med originalalbumet ny mastrade från originaltaper med singlar och B-sidor, 2st 7″ singlar med låtarna Lola / Berkeley Mews och Apeman / Rats, 2st Delux CDn med ny mastrade originalalbumet och fotografier samt citat ifrån bandet, 1st 60-sidig bok, 4st 5″ foton, 1st Lp med original albumet ny mastrad med anteckningar och sällsynta bilder, 1st CD ny mastrad med originalalbumet + bonusspår, 1st Deluxe albumet digitalt.

I boxen finns även ett av spåren är bland annat ett intimt samtal mellan Ray och brodern Dave i Rays kök och nio nya Ray Davies remix/medley hämtade ifrån outgivna inspelningar. Bland annat Any Time (titled The Follower – Any Time 2020 Feat: Anytime by The Kinks’). Den är skriven av Ray som en tänkbar B-sida för Apeman och innehåller tidigare outgivet material med röster och ljudeffekter.

Om bandet: Den engelska rockgruppen The Kinks bildades 1963 under namnet The Ravens men bytt namn till The Kinks ett år senare. Gruppen bestod av bröderna Dave och Ray Davies samt Peter Qualie och Mick Avory. Bandet är kända för sina satiriska och slagkraftiga låtar. Låtarna är inspirerade av Ray Davids tragikomiska observationer av både miljön och människorna i London.