The Georgia Thunderbolts – ”Take It Slow”

Reklam

Det går bra för The Georgia Thunderbolts nu. I en artikel i Rolling Stone jämförs deras smidiga, starka låtar med artister som Blackberry Smoke, The Steel Woods och Lynyrd Skynyrd så bandet är ”fulltankad med bensin och rullandes nedåt vägen” I den nya videon för Take It Slow som ges ut idag på Mascot Records/Mascot Label Group. Den är regisserad av Jim Arborgast och den är ett smakprov på The Georgia Thunderbolts nya material som kommer att ges ut senare i år. ”Take It Slow handlar om att leva livet lite på sidan om,” förklarar gitarristen Riley Couzzourt. ”Livet är inte menat att levas snabbt utan att njutas av och göras minnesvärt.” ”Låten är till alla de som bara vill släppa loss,” tillägger sångaren TJ Lyle. ”Alla livets mödor ter sig ofta överväldigande men lösningen är att bara luta sig tillbaka, slappna av och ta det lugnt.”

”I Georgia hör du hela tiden all de stora banden som Lynyrd Skynyrd och Allman Brothers,” säger den andre gitarristen Logan Tolbert. ”Rock N Roll är något som är helt naturligt för oss. Vi känner att vi kan ta den tillbaka.” Pressen håller med, Classic Rock Magazine har utsett bandet till ”ditt nya favoritband inom sydstatsrocken”, och American Songwriter kallar deras debut-EP ”tidlös”. ”Men de här Thunderbolts är inte en budgetversion av de stora banden som kom före dem,” lägger Rolling Stone till. ”Istället håller de grytan kokande genom sina smidiga, starka låtar…sydstatsrocken fortsätter att frodas på 2020-talet.”

The Georgia Thunderbolts kommer från Rome, Georgia, USA vid foten av bergskedjan Appalacherna och dess stil är stöpt i rå rock, själfullt sydstatssväng och gnistrande blues. Inspirationerna är många, från söderns gospel och Hank Williams till Merle Haggard, Neil Young, Little Feat, Ozzy Osbourne och Lynyrd Skynyrd gick bandet i skola genom att spela med alla från The Kentucky Headhunters till Blackberry Smoke vilket resulterat i ett eget sound stöpt i stora riff, vilt munspel och pulserande trummor.

”Vi strävar efter det där tidlösa och klassiska soundet med en modern knorr och attityd,” förklarar Lyle.
”Alla växte vi upp med rockmusik,” tillägger Riley. ”Om tre ord kan beskriva oss så är det Rock And Roll.”

The Georgia Thunderbolts består av:
Riley Couzzourt [gitarr]
Zach Everett [bas, bakgrundssång, klaviaturer]
TJ Lyle [sång]
Bristol Perry [trummor]
Logan Tolbert [gitarr]