The Driver Era – ”Girlfriend”

Reklam

Nu slöpper alt-popbandet The Driver Era det efterlängtade albumet Girlfriend, uppföljningen till debutalbumet X från 2019. Girlfriend är skrivet, producerat och inspelat av Ross & Rock i deras garage under pandemin. Girlfriend är en ögonblicksbild av det unika och kreativa samarbetet mellan de två bröderna och visar hur de växt som band sedan debutalbumet. 

”Girlfriend” är en direkt fortsättning på det sound bandet har byggt upp samtidigt som de visar sin utveckling sedan debuten. Trots det distinkta soundet som äldre fans kommer att känna igen sig i, har albumet en mångsidig karaktär av pigga, rytmdrivna låtar som ”Heart of Mine”, sensuella spår som ”Heaven Angel” och singlar som ”OMG Plz Don’t Come Around”. För att fira släppet av albumet kommer man att kunna köpa bandets första vinyl och flera exklusiva varor inspirerade av albumets tema.

Sedan albumets första låt ”Heaven Angel” och singlarna ”#1 Fan” och ”Leave Me Feeling Confident” släpptes har bandet fått uppmärksamhet från bland andra Notion (”[GIRLFRIEND] features some of the Lynch brothers’ most ambitious (and musically advanced) sonic creations to date), Clash (”The Driver Era’s vast alt-rock sound, with an endearing soulful groove leading the harmony, making for a truly heartfelt vocal performance”), L’Officiel (”With their upcoming album they’re pushing boundaries and their own talents”), PaperDorkInterview MagazineEntertainment Tonight, med flera.

För att visa upp sitt nya album Girlfriend, kommer The Driver Era att spela på ett stort streamat evenemang den 3 och 4 november, i samarbete med streamingplattformen Moments House.  Plattformen är känd för att vara värd för uppträdanden av Tama Impala, St. Vincent och Halsey och för sina konsertupplevelser som kommit att kallas för ”Moments”. Fans kommer få interagera med varandra under konserten samtidigt som de kan köpa exklusiv merch som säljs under specialevenemanget.

Fans kommer för första gången att kunna uppleva Ross & Rocky uppträda med låtar som bland andra ”Leave Me Feeling Confident” och ”Heaven Angel” från deras andra skiva. Moment House-uppträdandet kommer att bli den första från bandet sedan deras världsturné 2019, och ger publiken en chans att se bandets nästa era i samband med släppet av deras andra studioalbum, Girlfriend.

Driver Era inleder sin världsturné den 15 november med start i USA, de reser sedan till Storbritannien och vidare ut i Europa och Sydamerika under 2022. För Biljetter och VIP-paket besök www.thedriverera.com

Sedan debuten med hitsingeln ”Preacher Man” (2018) har bröderna själv skrivit och producerat alla låtar de har släppt, inklusive låtar från debutalbumet X. I slutet av 2019 släppte killarna en dubbel release, ”A Kiss” och ”Forever Always” samtidigt som Ross var i Vancover och medverkade i Netflix’s Chilling Adventures of Sabrina. Den turboladdade ”A Kiss” fångade uppmärksamheten hos BBC Radio 1 och har nu över 15 miljoner strömningar.