Sylvia Vrethammar – ”When You’re Smiling”

Reklam

”Det började med en demo i badrummet. Med min iPhone spelade jag in en a capella-version av hur jag föreställde mig min tolkning av denna välkända låt. Sedan kontaktade jag en av Tysklands bästa arrangörer, Jörg Achim Keller, och frågade om han hade tid och lust och skriva ett arrangemang. Det blev ett positivt svar! Med största glädje skickade jag honom min inspelning och förvarnade honom att han nog aldrig tidigare fått en sådan mager demopresentation.” berättar Sylvia och fortsätter ”lyckligtvis förstod han mitt budskap om en mycket mycket långsam version, där också lekfulla förändringar av harmonierna stod på önskelistan!”

”When You’re Smiling” är andra släppet från albumet som kommer i vår och som även kommer följas upp av en exklusiv konsert i maj.

”Jag är stolt och tacksam inför ett resultat, där jag tycker att uppmaningen att le, trots smärta och svåra tider, framgår än tydligare i detta synnerligen långsamma tempo. Stor eufori över att få presentera mitt första samarbete med den strålande pianisten Simon Oslender. Övriga musiker i trion är Hans Dekker trummor, John Goldsby bas. Med ett stort leende på läpparna överlämnar jag er nu till en resa i miraklet musik.” säger Sylvia.

2012 breddade Sylvia sin lyssnarskara ytterligare genom sin mycket uppskattade medverkan i TV4:s ”Så mycket bättre”. Året därpå tävlade hon dessutom för femte gången i Melodifestivalen. Sedan dess har Sylvia släppt flera album och årets fullängdare har fått titeln ”More Champagne” – där guldkorn som blivit över från tidigare inspelningar blandas med nyinspelat material.

Sylvia Vrethammar slog igenom 1969 med albumet ”Tycker om dej”. Hon har genom åren bjudit sin publik på en bred repertoar där hon blandat jazz och samba med schlager och visor. Hon har även haft stora internationella framgångar med framträdanden i bl.a. Royal Albert Hall, Maracanacinho i Rio De Janeiro samt superhits som bland annat ”Eviva España”.