Jasmine Kara – “Ta mitt hjärta”

Reklam

Hittills har Jasmine Kara inte släppt några ballader på svenska. Hennes starka röst har gjort sig känd för högre tempon och energi. Nu släpps låten “Ta mitt hjärta”, med en text som blottar en skör Jasmine full av känslor som de flesta kan känna igen sig i. Och hon sjunger rakt in i hjärtat, från hjärtat. Hennes röst och produktionen av Peter Kvint har, likt de tidigare låtarna, en tydlig retrokänsla med modern inramning.

”Allt började en vanlig fredags natt
Två tomma vinglas höga skratt
Men när alla ljusen släcktes ner
I våra mörkaste kvarter
Kom verkligheten snabbt ifatt”

Låten handlar om att leva i en destruktiv relation som till början kändes som en passionerad och perfekt kärlekssaga. Snabbt vänder den till det motsatta. Båda parterna har sina egna tunga bagage och även om de älskar varandra så kan de inte sluta att själva sabotera förhållandet på olika sätt. Att lämna den destruktiva relationen känns svårt trots att förhållandet nästan bara gör ont och fullkomligt krossar dem.

Jag hade idén till låten i huvudet redan på väg till studion. Det var mörkt och iskallt ute, jag körde bil och låten bara kom och jag sjöng rakt ut vid ratten. ’Ta mitt hjärta det är ditt! Fast du inte bryr dig något om mitt’. Den känslan av mörker i kroppen som brukar komma krypandes tillbaka varje gång den årstiden. Minnet från det gamla destruktiva förhållandet som drog ner mig till botten av mörkret. Den känslan behövde jag få ur mig,” säger Jasmine om den nya singeln.

Jasmine har tidigare skrivit en bok om ett destruktivt förhållande (“Hälsa henne att hon ska dö”). Nu får vi för första gången även ta del av den känslan i musiken – på svenska. Kanske påminner den lite om James Browns låt ”This Is A Man’s World”, en klassisk “6/8” med retrosound iklädd en samtida produktion.

Låten är skriven av Jasmine tillsammans med Mathias Green och Peter Kvint, som också står för produktionen.