Sylvia Vrethammar – ”More Champagne”

Reklam

Idag kommer Sylvia Vrethammar, en av våra mest älskade och internationella artister, med sitt nya album ”More Champagne” – en skiva som innehåller både nya och tidigare inspelningar. Under produktionen av CD:n ”Champagne” från 2006 fick en del av det inspelade materialet inte plats och under tider av pandemi och avstängdhet sökte Sylvia i skattkammaren och har här, tillsammans med producenten Alex Gietz, givit sovande inspelningar nytt liv.

”Det var OTROLIGT kul att efter 17 år göra nya sångpålägg och upptäcka låtarna utifrån ett nytt perspektiv, en ’ny’ röst och med större respekt än någonsin för musikens betydelse i mitt liv. Att fortfarande få kliva in i studion med lysande musiker som jag gjort otaliga inspelningar tillsammans med men även med en ny bekantskap, nämligen pianisten Simon Oslender, född 1998, är en gränslös gåva” säger Sylvia. ”En låt på detta ’nygamla’ album har kvar mitt sångpålägg från 1985 och det är ’A Felicidade’ med Ulf Wakenius. När jag efter alla dessa år hörde den inspelningen – som aldrig presenterats – kände jag att den fick vi inte röra. Den tillhör alltså inte det som blev över utan har ’lagrats’. Man måste gå varsamt fram med antikviteter.”

Den 31 maj ger Sylvia också en konsert i Konserthuset i Stockholm med titeln ”Back in Town.” Denna kreativa sångerska, där nya utmaningar, lust och ork aldrig verkar sina, har den här gången med sig en helt ny musikalisk konstellation; en jazzkvartett förgylls av en träblåsensemble på fem musiker, med ursprung både från jazzen som från den klassiska musiken

”Jag känner mig i dag som om jag har gått in i en ’ny ålder’, både som artist och människa. Allt känns mer lustfyllt, mer utmanande, spännande och intressant. Det är nog den där erfarenheten efter alla år som blandar sig som en extra dimension både i det rent fysiska sjungandet som upplevelsen av själva artisteriet och lockar att användas. Om man har haft turen att få leva så länge som jag och undsluppit en del faror på vägen kan detta hända, att allt känns nytt!”

I samband med konserten så kommer även ett biografiskt magasin ”My Musical Journey”, som i bild och text ger en överblick över Sylvias fantastiska karriär mellan 1969-2022.