Supersonic Blues Machine – ”Is It All”

Reklam

På den överdådiga 70-talssoulen på Is It All delar Kris Barras och Walker på sånginsatserna för att förmedla ett starkt budskap. Så här säger basisten Fabrizio Grossi om låten, ”Is It All (är det allt)? är en fråga som alla förr eller senare kommer att fråga sig. Den passar bra in på plattan Voodoo Nations övergripande tema om att vi lever i en rätt tuff tid. Kanske har vår generation nått så långt vi kan komma rent tekniskt (X, Z och millennieskiftet). Ändå så har den extrema ytligheten och materialismen i vår tid fått många av oss att ställa frågan, är detta verkligen allt? Är denna överstimulerade jakt på att komma till dagens slut allt som livet har att erbjuda eller finns det några alternativ? I så fall, var ska vi leta?”

Han fortsätter, ”Svaret är väldigt enkelt och väldigt Buddhistiskt: inom dig själv! Det är där vi finner oss själva, vad vi söker och vad som gör oss lyckliga. Jag snackade i oändlighet med Joe Louis Walker om ”va fan är det för fel på oss människor och särskilt oss i denna del av världen”, och jag är glad att han är den som sjunger låten tillsammans med oss. Han rotar den i verkligheten och får med resten av oss, det är vad som gör den så speciell.”

”Det allmänna missnöjet i dagens värld är så utbrett och vi ombeds acceptera det för att sådant är livet,” säger Fabrizio Grossi. ”Nej, sådant är inte livet,” försäkrar han. ”Det är bara så vi har blivit tvungna att leva. Voodoo Nation hänvisar till vår nutid, åtminstone här i USA, men jag antar att hela världen kan relatera till det. Snart har vi nått stadiet då vi tvingas leva som zombies. Vi är små maskiner.”