Steve Vai – ”Teeth Of The Hydra”

Reklam

Steve Vai och Favored Nations/Mascot Label Group presenterar den officiella musikvideon för Teeth Of The Hydra. Vai berättar, ”Idén till den här gitarren och låten fick jag för ungefär sju år sedan. Jag såg framför mig hur jag skrev och framförde ett musikstycke på ett instrument med flera halsar där allt ljud kom från det förutom trummor och lite keyboards. Jag skickade mina idéer till Ibanez och deras konstruktörer levererade den här imponerande skapelsen i trä. Jag var förbluffad. Den var enastående. Då jag först såg den döpte jag den till Hydran och visste på en gång att namnet på låten skulle vara Teeth Of The Hydra. En hydra är en sorts drake i grekisk mytologi med flera huvuden. Om man högg av ett huvud så ersattes det genast med ytterligare två. Sedan satte jag i gång med att skriva musik som använde sig av Hydrans samtliga möjligheter men som samtidigt skulle kunna avnjutas som en vanlig låt med en bra melodi och dynamik.”

Han fortsätter, ”När jag till slut satte mig ner med Hydran och började skriva låten på samma gång som jag utforskade alla dess möjligheter verkade det till en början omöjligt. Jag fick börja långsamt och så småningom föll bitarna på plats helt naturligt. Det som till en början kan verka omöjligt blir snart möjligt bara du tar tag i det. Varje ny upptäckt och prestation blev som en strålande triumf även om det kanske bara gällde ett par takter. Den övergripande visionen var det som guidade mig genom processen men ju mer jag höll på desto mer fastnade jag i den. Jag blev beroende av min fascination för Hydran. Det var en meditativ upplevelse och den dagen då allt föll på plats och jag spelade låten var det som tiden stannade och då kunde jag spela den utan ansträngning och den känslan av frihet som fyllde mig fick mig att känna som att jag lyfte från marken. Upphetsningen kan ibland vara överväldigande. Jag är väldigt nöjd med hur videon blev och att ha med regissören BJ McDonnell och hans team var helt nödvändigt för det fina resultatet. Njut av den!”

Videon regisserades av BJ McDonnell och producerades av John Heller och Jason Salzman. Ansvarig för foto var Eric Leach och formgivare var Michael Mesker. Greg Wurth skötte ljudet.

Datum när Vai besöker Sverige:

18 Juni                                       Göteborg, Sverige                          Pustervik
19 Juni                                       Stockholm, Sverige                        Fållan