Star Stable: Mistfall – premiären skjuts upp

Reklam

Den efterlängtade ”Star Stable: Mistfall” har drabbats av både corona och tyfoner. Trots stora ansträngningar att få klart den animerade serien innan jul flyttas nu premiären till den 16 januari 2021.

– Många har hört av sig och jag vet att ännu fler väntar otåligt. Alla inblandade har jobbat stenhårt för att få den efterlängtade animerade serien ”Star Stable: Mistfall” klar innan jul. Men tyvärr har vi haft både pandemin och vädrets makter emot oss, säger Taina Malén, ansvarig för affärsutveckling vid Star Stable Entertainment AB.

Det har länge pratats om Star Stable Entertainments nya storsatsning – den animerade dramaunderhållningen ”Star Stable: Mistfall”. Planen var att serien skulle ha premiär innan jul. Men efter att flera medarbetare som arbetat med att få serien klar drabbats av covid-19, samt att en animationsstudio på Filippinerna nåddes av tre tyfoner under kort tid, så flyttas nu premiären till den 16 januari.

– Vi vet att många som väntat länge blir jättebesvikna. Men det allra viktigaste är att vi får klar serien på bästa sätt så att den lever upp till de högt ställda förväntningarna, säger Taina Malén.

Det svenska häst- och äventyrsspelet Star Stable finns sedan tidigare som mobil- och onlinespel. De populära karaktärerna existerar även i bokform och som musikartister. Nu expanderar alltså det populära spelet och blir animerad serie, något som Star Stables spelare världen över gläds extra mycket åt.

”Star Stable: Mistfall” är en internationell satsning. Manuset är skrivet av den kanadensiska Emmy-belönade författaren Alice Prodanou. Rösterna i serien görs av internationellt etablerade skådespelare.

Star Stables egna välkända talanger har också en viktig roll i serien. Svenska Matilda Källström är känd från Star Stables sociala medier som YouTube-profil, influencer och kreatör. Nomi Bontegard, också svenska, sjunger på seriens ledmotiv ”Fire”. Nomi började sin resa hos Star Stable som 3D art intern och är numera anställd som 3D Designer och Game Artist. Hon är även musiker och artist i både onlinespelet och i den riktiga världen.

– ”Mistfall” innebär att vi tar ännu ett steg på resan från spelsuccé till internationellt varumärke inom underhållning riktat mot unga tjejer. Med tv-serien skapar vi ännu en dimension av vår magiska värld Jorvik fylld av hästar, äventyr och vänskap. En magisk plats där varje tjej kan bli hjälte i sitt eget äventyr, säger Taina Malén, ansvarig för affärsutveckling vid Star Stable Entertainment AB.

”Star Stable: Mistfall” sänds i tio episoder via Star Stables kanal på YouTube. Premiären den 16 januari innehåller dessutom exklusiva intervjuer och musikframträdanden med Star Stables karaktärer, artister och skådespelare.