Sissel Kyrkjebø – ”Jeg Venter Her”

Reklam

”I Rest My Eyes” är en kärlekslåt skriven i samarbete med hennes man Ernst Ravnaas. Melodin skrevs först av Ernst, när Sissel var iväg på turné och nu släpps låten även på norska. 

– Det är något med att sjunga på norska. På ett sätt kommer texten lite närmare, säger Sissel.

Sedan Sissel släppte sitt första soloalbum som 16-åring har hon nått enorma framgångar både hemma och utomlands och även efter nästan fyra decennier i branschen är hon fortfarande lika aktuell. 2019 fyllde hon 50 år och firade jubileet med att släppa projektet ”Reflections”, som bestod av 50 nya inspelningar av tidlösa låtar. Före jul släppte hon två jul-EP:s och hann spela 19 av 22 julkonserter i Skandinavien innan pandemin satte stopp för de tre sista. 2022 kommer att präglas av flera nyskrivna låtar från Sissel Kyrkjebø.

– Under första halvåret 2022 har jag bestämt mig för att bara släppa nya låtar. Tre av låtarna ingår i en trilogi, där historien från den första låten fortsätter in i de två kommande, säger hon.

Alla låtarna i trilogin är ett samarbete mellan Sissel och hennes man, och alla tre kommer i både en engelsk och en norsk version.

– Vi har fått så mycket bra feedback från hela världen att det har inspirerat oss att skriva norska texter – inte bara till den här första låten, utan till alla låtarna i trilogin. Säger Sissel Kyrkjebø.