Albin Lee Meldau – ”Forget About Us”

Reklam

Idag har Albin Lee Meldau premiär på sin utsålda Skandinavien-turné och samtidigt släpper han första smakprovet från sitt kommande engelska album; singeln ”Forget About Us” (Sony Music) – en storslagen mix av klassiskt musikskapande, starka känslor och en personlig text.

Albin har skrivit ”Forget About Us” tillsammans med brittiske producenten Jonathan Quarmby (Lewis Capaldi, James Arthur), som även står för den fina produktionen.

”Den handlar om när man till slut inser att den du älskar inte längre bryr sig om dig på samma sätt som tidigare och hur du gör allt för att försöka glömma den personen.” säger Albin.

Med närmare 200 miljoner streams, flera utsålda turnéer, stora radioframgångar och otaliga TV-framträdanden har Albin idag skapat sig en stark position på den svenska musikscenen och han är idag en av våra mest älskade artister. Hans poetiska texter, vackra melodier och unika röst fångar publiken – oavsett språk.

”Forget About Us” släpps över hela världen idag och med tidigare utsålda turnéer i Europa och USA, framträdande på NPR Tiny Desk, stora internationella framgångar med debutsingeln ”Lou Lou”, spelningar på klassiska festivaler som SXSW, Bonnaroo och Reeperbahn så är Albin nu redo att återigen ge sig ut på den internationella arenan.