Schmidt & Gissberg – ”Sluta Snacka Skit”

Reklam

Artisterna Mange Schmidt och Joakim Gissberg har slagit sina musikaliska påsar ihop och bildat Schmidt & Gissberg. I slutet av året släpper duon sin första gemensamma EP ”Decennier”. Som titeln antyder så är varje låt på skivan inspirerad av visst årtionde. I mars kom den 80-talsdoftande singeln ”Precis När Vi”. I den tillhörande musikvideon medverkade bl a Sanna Bråding och graffitikonstnärerna Ziggy & Disey från kultfilmen Stockholmsnatt.

– Det är sjukt utvecklande och roligt att få kliva in och tackla olika genrer på det här sättet. Utvecklande och framförallt väldigt givande, säger Joakim Gissberg.

Nu släpper Schmidt & Gissberg singel nummer två – ”Sluta Snacka Skit”. Denna gång tar den färgstarka duon tidsmaskinen till 00-talet och till den brittiska garagegenren 2step. Singelns omslag för tankarna till TV-spelet GTA. Det gör även den kommande musikvideon där 00-talsikonen Markoolio har en cameoroll. Videon, som även inspirerats av Kylie Minogues ”Can’t Get You out of my Head”, släpps på midsommarafton.

– Arbetet med EP:n ”Decennier” fortsätter vara sjukt kul och kreativt givande. Får man ha så här kul på jobbet, liksom? Genren 2step är perfekt för både rap och sång och jag har velat göra en 2step-låt i ett decennium. 2Step är typ som creddig disco för klubben. Genialisk genre! säger Mange Schmidt

Schmidt & Gissberg har redan hunnit testa det nya låtmaterialet på livepubliken. Under våren har duon bland annat spelat i Västerås, Nyköping och Ludvika. I sommar väntar fler gig.

– Det märks på livespelningarna att ”Sluta Snacka Skit” är en låt som kommer fastna på folks läppar, håll i er! avslutar Joakim.