Otherwise – ”Full Disclosure”

Reklam

Las Vegas-kvartetten bestående av Adrian Patrick (sång), Ryan Patrick (gitarr), Nick Bedrosian (bas) och Joe Connor (trummor), har fått utstå personliga tragedier och trauman men står ändå starka. Om något, starkare än någonsin. Med deras snortajta gitarrer, låtar som får arenor att vibrera och hypnotiskt omedelbara melodier är de vassare än någonsin tidigare. De senaste 10 åren har fansen fått favoritalbum som True Love Never Dies (2012), Peace At All Costs (2014) och Sleeping Lions (2017). Deras favoritlåt Soldiers har streamats över 66 miljoner gånger på Spotify. Sedan dess har 2019 års Defy öppnat upp nya vägar för bandet. Singeln Crossfire fick över 5 miljoner streams som följdes av Lifted som stremats närmare 4 miljoner gånger på Spotify. Loudwire hyllade den senare som ”a stomp-clap rocker.” Bandet gjorde samtidigt explosiva spelningar på festivalerna Welcome To Rockville, Rocklahoma och Shiprocked och agerade förband åt Stone Sour, Papa Roach m fl.

”För att vara ärlig så har vi levt varje ton och varje textrad som vi skrivit,” förklarar Adrian. ”Vi har inga kostymer eller en image. Vi är bara snubbar på en scen som sjunger om det vi varit med om.”

På Full Disclosure tar en rasande refräng över från avskalade gitarrer med ett uppriktigt erkännande, ”I ain’t like them other motherfuckers I’m a warrior.” ”Vi har mött artister som är helt annorlunda privat jämfört med deras scenpersonlighet,” säger Ryan. ”Jag är ärligt frustreard över att människor uppträder som någon de inte är. Det här är vilka vi är.” ”För att summera det i termer av regler inom affärsliver med plus och minus så är Full Disclosure en juridisk term och betyder, what you see is what you fucking get,” flinar Adrian.

OTHERWISE försöker att inspirera till att förändra världen. Ryan och Adrian ledde 501c3s Life By Music som förser musikutbildningar med instrument. De besöker skolor och har initierat ett samarbete med Gibson Guitars och har också skapat färgläggningsboken Guitar Magic. ”Förhoppningsvis skapar vi en uppmuntrande miljö som tänder en gnista som jag minns det då musiken gav mig hopp.” Fortsätter Ryan. ”Det finns inget som slår det. Det är bättre än något vi gjort. Det ger oss det enkla ursprunget tillbaka.”