Robin Trower – ”The Razor’s Edge”

Reklam

”Det var ett tag sedan jag spelade så bra gitarr som på den här låten…” – Robin Trower

På The Razor’s Edge tycker den ikoniska gitarristen att han spelar bättre gitarr än på mycket länge. Låten sätter strålkastarljuset på dagens politikers . Så här säger Trower om The Razor’s Edge och Cloud Accross The Sun, ”De ger absolut uttryck för min besvikelse med dagens politiker och pekar ut dem som inte håller vad de lovat.”

Det är inte många som bestrider att titeln till Trowers kommande album, No More Worlds To Conquer, är en rättvis beskrivning av de avtryck han lämnat i musikens universum. Men, påminner han oss, det betyder inte att hans uppdrag är slutfört. ”Jag tycker definitivt att jag fortsätter att utvecklas,” säger han, ”med mitt gitarrspel, låtarna och allt annat.”

I mer än sex decennier har Robin Trowers karriär varit gränslös. Vid 76 års ålder kan den brittiske gitarristen se tillbaka på en resa där han lämnat efter sig tydliga musikaliska spår och innehaft varje tänkbar position. Han var en av de drivande i 60-tals ikonerna Procol Harum. Han var den transatlantiska solostjärnan som fyllde arenor i USA med Bridge of Sighs. Han var samarbetspartner och supergruppsmedlem. Denne veteran till låtskrivare vars talang på senare år fullkomligt briserat.