Ralf Gyllenhammar tolkar julklassikern ”O Helga Natt”

Reklam

Ralf Gyllenhammar har många strängar på sin lyra. De flesta känner honom som frontman i hårdrocksbandet Mustasch, men Ralf har även medverkat som soloartist i Melodifestivalen och på senare år haft en roll i Kim Larsen-musikalen ”Mitt om Natten” på Nöjesteatern i Malmö.

Nu är Ralf aktuell med nytt solomaterial. Denna gång tolkar han ett av julens mest älskade alster, nämligen klassikern ”O Helga Natt”. I Ralfs version heter den dock ”Åh Helga Natt” och sjungs på klingande göteborgska. På låten medverkar även gospelkören Samsam Choir från Nigeria. Idén till att tolka just ”O Helga Natt” fick Ralf efter en spelning med Mustasch tidigare i år där han slog sig rejält.

– Efter min fallolycka från scen, där det kunde gått riktigt illa, vill jag nu tacka högre makter för min änglavakt. Jag är inte religiös, bara seriös. Allt kan på en sekund tas ifrån oss, jag bröt endast min handled väldigt illa, och kan förmodligen aldrig mera traktera instrument som jag är van vid. Då får man sig en ordentlig tankeställare. Dock har jag kvar min sångröst, som jag nu använder i ett nytt sammanhang. God Jul! säger Ralf.