Phelly – ”Smäll”

Reklam

Idag släpper PHELLY, artisten från Rönninge i södra Stockholm, sin tredje singel “Smäll” – det är en färgstark och peppig poplåt med en personlig text där hon berättar om sina egna erfarenheter, som nog många kan känna igen sig – det är svårare än vad vi tror att stå upp för sig själv och inte ta skit.

Phelly har skrivit “Smäll” tillsammans med Sibel RedzepPalle Hammarlund och Felix Svedestig Göthesson. Palle och Felix står också för produktionen.

”Låten kom till en sommardag i juni. Jag hade skrivit ner några rader om en händelse som skett några månader tidigare, berättade om det i studion och det kändes som vi alla förstod situationen och hade liknande erfarenheter.” berättar Phelly och fortsätter “Det är en låt som uppmanar till att stå upp för dig själv och den du är. Att inte vika sig för en annan persons vilja. Den är till dig som träffat eller levt med en person som säger en sak men gör en helt annan. Låten skildrar även den andra sidan, när vi valt att radera personen ut våra liv men så fort personen kommer nära eller öppnar sin mun, träffar orden som en smäll. Den tudelade känslan att sakna någon men samtidigt inte vilja se tillbaka i backspegeln. Som jag sjunger i låten ‘Du kan inte ta tillbaka alla chanser du förlorat’. Blicka istället framåt, lev livet och gör saker som får just dig att må bra!”

Phelly har tidigare släppt singlarna ”Elefanter (Éléphants)” och ”Stenar”, hon skriver sin egen musik och i texterna reflekterar hon kring dagens samhällsideal – detta i kombination med starka och upplyftande melodier skapar en riktig feelgood-känsla.