Patrik Jean – ”Gravitate”

Reklam

Idag kommer Patrik Jeans nya singel ”Gravitate”, en låt som andas sommar i en tung basdriven produktion. Här visar Patrik sitt utvecklade sound och tar oss med på en intergalaktisk resa genom sina känslor. Låten är skriven av Patrik Jean, Jonathan Bellini, Olle Tidblom och är producerad av Neighbours.

”’Gravitate’ är en hyllning till den personen du alltid kretsar kring. Jag ville skapa något väldigt konceptuellt där jag tillät mig själv att tänka helt fritt och leka med metaforer för att beskriva kärleken du inte kan vara utan”, säger Patrik.

Patrik Jean har fått en lojal fanbase genom sin känslosamma pop, själfulla röst och normbrytande texter. Efter att i flera år skrivit musik för andra artister började han 2018 släppa sin mest personliga låtar själv. Med singlar som ”Lean on Me” och ”Prosecco” har han streamats över 30 miljoner gånger. Hans medverkan i Melodifestivalen med ”Tears Run Dry” gav honom, förutom en miljon röster under sändningen, ett överväldigande gensvar på sociala medier över hela Europa och singeln gick raka vägen in på topp 50 i Sverige. Med detta följde en bredare publik och starten på en ny era i hans karriär.

Med över 200 miljoner streams är Patrik Jean en flerfaldigt platina-belönad låtskrivare som har samarbetat med artister som James Arthur, Callum Scott, Felix Jaehn och för TV-program som Idol. Han är också en av upphovspersonerna bakom 2020 års Melodifestivalvinnare ”Move”, med The Mamas.