Oxymorons – ”Enemy”

Reklam

New York-gruppen Oxymorons som blandar hip-hop med rock och har döpt sin genre Melanin Punk för att beskriva den stil och kultur de utvecklat, fortsätter sin resa med att avisera att de skrivit på för Mascot Records. Idag påbörjar de en ny fas med den splitternya singeln och videon för Enemy. Utgivningen sker strax innan de ska påbörja sin utsålda Europaturné som förband åt Bad Omens som pågår under februari och mars.

Den kulturella smältdegeln New York pulserar i Oxymorons ådror och sipprar ut i den unika cocktail som utmärker deras musik. De har i många år fått höra att de är för mycket rock för att vara hip-hop och för mycket hip-hop för att vara rock vilket sporrat dem än mer att utmana reglerna för genreklassificering. Det har nu utkristalliserats på deras nya singel Enemy som är laddad med hooks och blandar lika delar punk, rock, pulserande electronica och gungande hip-hop allt sett med ett metal-fans blick från mitten av en mosh-pit.

De båda bröderna KI och Deees röster triggas av varandra med styrka och precision medan gitarristen Jafé Paulino och trummisen Matty Mayz skapar låtens vrålande grundfundament genom att trycka ner en massa musikstilar i en mixer och trycka på on-knappen. ”Då du skapar något annorlunda verkar det som att du automatiskt stöter på motstånd,” säger de. ”Motstånd från främlingar, familjemedlemmar, kompisar och kanske allra mest från oss själva. Enemy handlar om att Oxys är ärliga mot sig själva och låter vår individualitet glänsa. Bara för att vi är bekväma i oss själva betyder inte att vi är emot andra. När du väl förstått och accepterat detta kommer du att inse att vi alla är av samma skrot och korn, vi är inte din fiende!”