Bröderna Rongedal och systrarna Päivärinta – ”Två Systrar Två Bröder”

Reklam

Bröderna Rongedal och systrarna Päivärinta har alla byggt upp framgångsrika artistkarriärer genom åren. Att stå på scen och framföra musik sitter i ryggraden på de båda syskonparen. I vår antar kvartetten dock nya utmaningar när de ger sig ut på turné med föreställningen ”Två Systrar Två Bröder” – en personlig show med humor och värme där publiken får ta del av anekdoter om uppväxt, prägling och just syskonskap.

– Att få jobba med energiknippena Lili & Susie och på nära håll få se hur de hanterar kändis- och syskonskap är oerhört spännande. Att ställa oss fyra på samma scen kan bli explosivt – så håll i hatten! säger Magnus Rongedal.

”Två Systrar Två Bröder” innehåller även musik, förstås. Allt från tolkningar av låtar med artister som Ted Gärdestad, Sparks och AC/DC till egenkomponerade alster. Och redan idag bjuder Magnus, Henrik, Lili och Susie på ett smakprov av vad som komma skall genom att släppa singeln ”SHINE”, skriven av de båda bröderna. Medverkar på inspelningen gör också Crash Boom Band som även backar upp syskonparen live i showen. Bandets trummis Peter Renander är dessutom producent för föreställningen.

– För mig känns det otroligt kul att få möjligheten att leda och organisera detta unika projekt tillsammans med så rutinerade och folkkära artister som bröderna Rongedal och Lili & Susie. Att dessutom backa upp dem på scenen med mitt band, Crash Boom Band, gör detta till ett av de roligaste musikprojekt jag hittills varit med om, säger Peter Renander.

Lili & Susie har haft en intensiv tid de senaste åren, inte minst sedan deras medverkan i ”Så mycket bättre” 2020. För drygt ett år sedan släpptes även en dokumentär om syskonen där de bland annat pratar om sitt systerskap och hur det är att arbeta tillsammans. Denna gång djupdyker systrarna i ämnet och delar alltså scenen med ett brödrapar, en utmaning som både Lili & Susie ser fram emot.

– Att mötas i föreställningen ”Två Systrar Två bröder” blir spännande! Vilka likheter och olikheter kommer att skapa magi och nya musikaliska vägar? Rongedal är två grymma sångare och breda underhållare, vi ser fram emot att se vad för gnistor som uppstår mellan oss i showen, säger Lili Päivärinta.

Turnédatum:

20 april – Scalateatern, Karlstad (Heartbeat Karlstad)

22 april – Växjö Teater

3 maj – Jönköpings Teater

4 maj – Rival, Stockholm

5 maj – Hjalmar Bergmanteatern, Örebro

10 maj – Kungsbacka Teater

11 maj – Konserthuset, Vara

12 maj – Louis De Geer (Flygeln), Norrköping

13 maj – Kulturhuset Tio14, Falun