ohFrank – ”Dandelion”

Reklam
När en svensk artist som blivit en allt mer eftertraktad låtskrivare, bildar duo tillsammans med en engelsk/fransk artist och låtsnickrare med en egen solokarriär kan inget annat än ljuv musik uppstå.

Beviset har vi i form av ohFrank – som består av Robin Stjernberg och Benjamin Roustaing – och deras EP ”Dandelion” som släppts via Amuse. 

Under 2020 skrev och producerade Robin Stjernberg låtar till några av Sveriges största artister (bl a Jill Johnson, Estraden och Sandro Cavazza) och till internationella artister som Megan Thee Stallion. Han skrev också John Holidays låt ”Where Do We Go” som valdes ut av NBC för att framföras i live-finalen av The Voice. 

Benjamin Roustaing har hyllats internationellt för sitt låtskrivande och sin musikalitet av bl a Gas Mask Magazine och Atwood Magazine. Benjamin har också varit bidragande låtskrivare på Megan Thee Stallions låt ”Crying In The Car” tillsammans med Robin. 

Musiken på ”Dandelion” är pop utan regler och hämningar. Det är musik skapad utifrån ett lekfullt handlag och med stor kärlek till genren, utan att för den skull tappa tyngd i texterna. Det är låtar som handlar om rädslan att inte passa in, om en privilegierad och självcentrerad generation, och om hur vi väljer att inte se svåra saker som sker i världen och istället bedövar oss med videoklipp på söta kattungar.