Nypremiär för Dockhumor 2

Reklam

Torsdag 1 september är det nypremiär för Sveriges mest älskade dockteater för vuxna – Dockhumor 2, på Scalateatern i Stockholm. Där har Björn Carlberg, Petter Lennstrand och deras dockor har spelat föreställningen för fullsatta salonger och lovordande kritiker under vintern 2022. DN tyckte Björn och Petters dockspel var ”enormt imponerande”, Gefle Dagblad skrev att imitationerna var ”fruktansvärt pricksäkra” och kritikern på Arbetarbladet fick sig en ”skrattexplosion” och uttryckte att det var ”bland det roligaste jag sett på en scen”. Nu efter sommarpaus är det dags igen och efter en rad föreställningar i Stockholm blir det turné.

– Efter den fantastiska respons vi fått från publik är vi hemskt glada att föreställningen i allra högsta grad lever vidare och att vi ska få spela för ännu fler både på Scala och vidare ut i landet, säger Björn Carlberg och Petter Lennstrand.

Dockhumor 2 är en är hyllning till romantiken och kärleken. I föreställningen får publiken träffa tv-favoriter som Allram Eest, Kjell, Birgitta, Klotty, Ulf och Margareta som många känner igen från blanda annat SVT-serien Operation Klotty och Melodifestivalen 2022. Men även nya talanger dyker upp såsom countryartisten Clint Cliffs, operadivan Gloria Janman, det holländske nyhetsankaret Jaap Vleegers och världens känsligaste person. Dessutom bjuds det på ett stort dock-bröllop på scen som dockorna är inbjudna till, vare sig de vill det eller inte.

– Jag har koll på varenda detalj inför höstens föreställningar. Jag har till och med bett samtliga teatrar att spegelvända salongerna så att de bättre matchar min kostym, säger dockan Allram Eest.

Dockhumor 2 framförs av dockspelarna och skådespelarna Petter Lennstrand och Björn Carlberg. Deras första stora dockföreställning Dockhumor på Scala gjorde stor succé när den spelades på Scalateatern 2019. Den fick fantastiska betyg av kritikerna och DN utnämnde den till ”Bäst just nu”.
Efter nypremiären och en rad föreställningar på Scala i Stockholm åker Dockhumor 2 på turné till Norrköping, Nyköping, Göteborg, Umeå, Örebro och Linköping.