Nyöppning av Funnys Äventyr i Malmö

Reklam

Den 13:e juni öppnar Funnys Äventyr i Malmö upp inför sommarsäsongen 2021.
I samband med nyöppningen presenteras en ny sagomiljö ”Lassemaja och cirkusmysteriet”. I teaterladan spelas föreställningen ”Funny och den gamla eken” i regi av Staffan Götestam.

Funnys Äventyr är en av Sveriges senaste kulturhus för barn och ett besöksmål för hela familjen, på Mobilia i centrala Malmö. Nu öppnas dörrarna upp för sommarsäsongen och Funnys magiska sommarlov.


- Det är jättekul att öppna upp igen och vi har längtat så efter denna dagen. Vi ser fram emot att välkomna alla barn och vuxna till en fantastisk sagovärld där stora och små kan leka, läsa, lära tillsammans, säger Helene Lloyd, VD på Funnys Äventyr.

När Funnys Äventyr öppnar upp för sommarsäsongen, kan man presentera en ny sagomiljö i det 3 350 kvadratmeter stora landskapet. Det är en sagomiljö som baseras på Martin Widmarks bok Lassemaja och cirkusmysteriet som kommer vara en del av Funnys Äventyr fram till julen 2021.

– Vi har den stora förmånen att ha Lassemaja hos oss. Ännu en gång har Tor och Klara Svae gjort de vackra installationerna. Det är första gången Lassemaja kommer till Malmö och Jag ser väldigt mycket fram emot att se barnen leka, läsa och lära i den, säger Helene Lloyd.

Under sommarsäsongen spelas pjäsen ”Funny och den gamla eken”, skriven och regisserad av Staffan Götestam. I pjäsen får publiken lära känna Funny – en vanlig flicka med ovanliga egenskaper. Hon har nämligen magiska fingrar. Huvudrollen spelas av skådespelar- och nöjesprofilen Ellen Malmström.

– Funny är bara rädd för en sak… spindlar! Följ med henne till underjorden där hon träffar den största spindeln någonsin sett. Och där hon konstigt nog överkommer sin rädsla, säger Staffan Götestam som skrivit böckerna om Funny och regisserat pjäsen.

Bakom Funnys Äventyr står nöjesprofilerna Staffan Götestam och Julius Malmström – samt lokala företag och Malmö stad. Kulturhuset stod klart i oktober 2020.