Ny bok: ”Larz-Kristerz första 20 år”

Reklam

Larz-Kristerz är ett av våra mest älskade dansband som firade 20 år förra året. Peter Russberg är författare, låtskrivare och älskar Larz-Kristerz. Nu släpper de coffée table-boken ”Larz-Kristerz första 20 år” tillsammans. Detta är deras berättelse, fullmatad med bildmaterial från karriären tillsammans med bilder som fans och musikkollegor frikostigt bidragit med.

Jag har alltid älskat Larz-Kristerz. Därför tog jag kontakt med Peter Larsson och erbjöd mig att göra denna bok. Man vill ju ha det roligt på jobbet och jag har svårt att tänka mig att det finns ett annat svenskt band som förmedlar lika mycket musikalisk glädje som just Larz-Kristerz. Vi klickade och bandet gillade mitt förslag och så började vårt samarbete,” berättar Peter Russberg.

Larz-Kristerz är ett helt unikt band. Även om en stor del av deras inspiration är hämtad från 70-talets dansbandsrepertoar så är de långt ifrån ett plagiat. De har skapat ett eget sound som skiljer sig från dagens dansband. Något som bidragit till deras framgångar är att de inte har ett finger i luften för att känna vart vinden blåser. De följer inte heller dansbandens oskrivna lagar. Och det finns inte något skivbolag eller någon manager som säger till dem åt vilket håll de ska gå. Bandet spelar den musik som de själva vill. Den enda regel man förhåller sig till är att ’det måste gå att dansa till’. Man skulle kunna kalla Larz-Kristerz för ett ”outlaw-dansband” helt enkelt. Ett band som går sin egen väg. Killarna i bandet lyckas med bedriften att vara rebeller samtidigt som de är fullfjädrade svärmorsdrömmar.

De är visserligen ett dansband men samtidigt är de ett band som har en stor publik som aldrig satt sin fot på en dansbana. Det är ett band som spelas i allt från koja till slott och har en publik i alla åldrar, allt från förskola upp till ålderdomshemmet och alla däremellan.

”Den glädje, humor och kärlek som vi förknippar med Larz-Kristerz hoppas jag att ni kommer känna när ni bläddrar i boken, och att ni tycker det är lika kul att läsa den som jag tyckte det var att skriva den.” säger Peter Russberg.