Nomi – ”Now I Know”,

Reklam
Det svenska häst- och äventyrsspelet Star Stable är inte bara ett mobil- och onlinespel. Jorviks magiska värld innefattar numera även böcker, animerad dramaunderhållning och inte minst musik. Star Stable verkar för att engagera tjejer och ge dem en plats in den annars så mansdominerade spelvärlden.
Star Stables musiksatsning har expanderat rejält under det senaste året. Amanda Örtenhag, rösten bakom avataren Lisa Peterson, har etablerat en musikkarriär även i den verkliga världen. Det maskerade bandet rockbandet The Miscreants har uppmärksammats både i Sverige och internationellt, och trion Folk’Avants nordiska tongångar når lyssnare långt utanför onlinespelet.
Det senaste stjärnskottet att bygga en karriär via Star Stables plattform är artisten och låtskrivaren Nomi Bontegard från Axvall i Skaraborg. Nomi, som även jobbar som 3D artist designer, ligger bakom ledmotivet ”Fire” till den internationella animerade serien ”Star Stable: Mistfall”. Nyligen släpptes också en akustisk version av den populära låten.
Nu är Nomi aktuell med nya singeln ”Now I Know”, ett alster som även finns med i ovannämnda serie. Låten har hon skrivit tillsammans med Jacob Lundahl.
– ”Now I Know” är tillägnad en nära vän till mig, som gick bort när jag var ung. Det kan vara svårt att hantera det som händer på insidan när man har förlorat någon. Jag tror att alla som saknar sina nära och kära kan relatera till låten – och kanske är de inte så långt borta trots allt, säger Nomi.
Under 2021 lägger Star Stable in ytterligare en växel, både tekniskt och innehållsmässigt. Och mer musik från Nomi och de andra artisterna är att vänta.