Meja – ”Kozmic Surfer – Live in Japan”

Reklam
Få artister har upplevt ett sådant gigantiskt internationellt genombrott under sin karriär som Meja. Med superhitar som ”All ’Bout The Money”, ”How Crazy Are You” och Ricky Martin-duetten ”Private Emotion” blev hon en av de största svenska musikexporterna genom tiderna, inte minst i Japan.
2021 är det exakt 25 år sedan Meja solodebuterade med sitt självbetitlade album. Jubileet påbörjades redan förra året, men fick skjutas upp på grund av Covid-19. Nu fortsätter dock firandet som planerat och under året kommer Meja att släppa både nyskrivet material och gamla klassiker i nya versioner.
Först ut är livealbumet ”Kozmic Surfer – Live in Japan”, en akustisk konsert som spelades in på Billboard Live i Osaka, Japan 2019. Skivan innehåller välbekanta pärlor som ”Intimacy” och ”Beautiful Girl”, men även nya alster som ”Light In My Soul” och ”I Know How You Feel”. Meja ville fånga livekänslan som hon och bandet hade på scen och den fina kontakten med publiken. Resultatet får vi höra på fullängdaren som släpps i dag.
– Att komma tillbaka till Japan var en underbar upplevelse. Jag har inte varit där på tio år och visste inte vad jag kunde förvänta mig. Jag trodde att fansen kanske hade glömt bort mig, men det var verkligen tvärtom. Det var som att tiden stått stilla. Mottagandet från de japanska fansen var enormt och kärleksfullt. Jag blev väldigt berörd, berättar Meja.
Medverkar på liveskivan gör även musikerna Johan Carlberg, Christer Karlsson, Caroline Giertz, Gota Yashiki (legendarisk trummis som bland annat spelat med Simply Red) samt Douglas Carr. Låtskrivaren och producenten Douglas, som jobbat ihop med Meja under flera decennier, blev även han tagen av det varma mottagandet från den japanska publiken.
– Det kändes verkligen i hjärtat att vara tillbaka och få återuppleva låtar som jag och Meja skrev tillsammans för 20 år sedan. Varenda kväll var speciell och vi tog tillfället i akt att jamma med publiken som sjöng med i alla låtar. Det var som att vrida tillbaka tiden för en stund. Vi hade väldigt roligt och responsen från publiken var otrolig. Ett minne för livet, och vi gör gärna om det igen. Arigato! säger Douglas.