Nanne Grönvall -”The Carpool Karaoke Song”

Reklam

Äntligen släpper Nanne Grönvall den engelska versionen av ”The Carpool Karaoke Song”. En låt som uppmärksammades av ingen mindre än James Corden, som även visade Nannes framträdande i The Late Late Show och bjöd in henne till en gemensam karaoke-session. Planen är att Nanne ska till USA i vår och då håller vi tummarna för att det kan bli av!

Videon är skapad av serietecknaren Jimmy Wallin, som har animerat, och tillsammans med regissören Henric Brandt har de skapat en historia som lotsar Nanne och hennes väninnor runt i alla möjliga och omöjliga miljöer.

Nanne berättar här om hur låten kom till:
”Efter att under många år jobbat och stressat alldeles för mycket drabbades jag 2016 av en uttmattningskollaps. Återhämtningen tog lång tid och det var tufft både fysiskt och mentalt – det var verkligen som att kroppen och hjärnan var en hårddisk som kraschat. Jag tappade min kreativitet, och lusten att sjunga, skriva och uppträda var helt försvunnen. Under min långsamma läkning, upptäckte jag James Cordens olika Carpool Karaoke-klipp och de gjorde mig så otroligt glad. De hjälpte mig att återigen känna den positiva kraften i musiken och kreativiteten började komma tillbaka. Det finns en enkelhet i att sjunga karaoke och prata om livet tillsammans i en bil som är så inspirerande. James program tillsammans med gästerna blev lite av en ”tillbaka till rötterna”-känsla musikaliskt för mig. ”The Carpool Karaoke Song” var den första musiken jag skrev på väldigt lång tid och blev en ärlig hyllning till James Corden och programmet. Nu när jag mår bra igen och det är full fart med det mesta är det extra roligt att äntligen släppa den engelska versionen, det språk som den skrevs på från allra första början.”

Nanne har rönt stora framgångar både i Sverige och utomlands, gjort turnéer, jul- och krogshower, medverkat i flera stora musikaluppsättningar, varit programledare i både tv och radio. Hon har medverkat i Melodifestivalen hela 10 gånger och faktiskt också i den brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest.

Förutom artisteriet så driver Nanne också sitt eget skivbolag, förlag och produktionsbolag. Sedan några år har hon också sin egen stiftelse, Nanne Network, där syftet är att till förmedla vikten av respekt och förståelse för varandra, att bidra till en positiv förändring för ungdomar och deras framtid.