Musikstad Falkenberg

Reklam

”Musikstad Falkenberg” sätts upp i Falkenberg våren 2021 och redan idag startar den digitala plattformen för att börja samla in stadens lokala artister, band, DJ:s, nya som etablerade och inom alla genrer för att tillsammans lyfta fram den lokala musiken. Här kommer man kunna dela med sig av sina låtar, utbyte av erfarenheter, mentorskap, hitta inspelningsstudios m.m. och skapa nya kontakter året om. 

Eventet ”Musikstad Falkenberg” kommer att direktsändas under tre dagar och programmen kommer fyllas med livemusik, liveframträdanden, artistintervjuer, intressanta paneler och en massa överraskningar med premiär den 24 februari fram till den 26 februari 2021.

”Musikstad Falkenberg” blir till verklighet tack vare Falkenbergs Sparbank ”Framtidsbanken” som årligen investerar i den lokala samhällsutvecklingen och skapar värden för framtiden tillsammans!

– Detta är ett projekt som jag personligen brinner för. Det känns fantastiskt bra att kunna bidra i en satsning på att utveckla och bygga nätverk bland våra lokala musiktalanger. Vi sätter Falkenberg på kartan inom ytterligare ett område – musikbranschen säger Göran Bengtsson, VD Falkenbergs Sparbank.

– Det här kunde vi ju bara drömma om, så otroligt kul. Jag har nu fått ihop ett starkt team och stödet från Framtidsbanken möjliggör att min idé blir till verklighet, säger Philip Slättsjö, som är initiativtagare till projektet Musikstad Falkenberg.

– Vi hoppas på att ”Musikstad” blir ett årligt återkommande event, en mötesplats och en levande plattform, säger Annika Jönsson och Rickard Werecki, Projektledare för Musikstad.

”Musikstad Falkenberg” direktsänds under sportlovet 24-26 februari 2021 via Musikstads kanaler på YouTube och Facebook allt samlat under plattformen www.musikstad.se. Sändningarna kommer att fyllas med livemusik, liveframträdanden, artistintervjuer, intressanta paneler och en hel del överraskningar i ledning av Patrik ”Pratrick” Johansson som är årets programledare för ”Musikstad Falkenberg 2021”. Medverkande artister eftersöks i alla genrer och kommer att presenteras löpande.

– Vansinnigt roligt att få dyka ner i ett hav av lokalmusik, upptäcka och överraskas, möta artisterna, höra anekdoter och se närmre på vad som är på gång, ja allt om Falkenberg som musikstad, säger Patrick ”Pratrick” Johansson.

Projektgruppen Musikstad 2021 består av Falkenbergarna: Philip Slättsjö (Producent), Annika Jönsson (Exekutiv producent, projektledare), Rickard Werecki (Exekutiv producent, projektledare, PR), Sandra Peterson (Socialmedia) Eric Hjärpe (Webb och design), Patrick Johansson (Programledare), Peter Nilsson, Mattias Johansson (Livestreaming, ljud, ljus och bild).

Den 2 december öppnas musikportalerna upp via www.musikstad.se och projektgruppen vill ha in alla tips om Falkenbergsband, musik, videos och låtar till projektgruppen därigenom kommer vi löpande att lyfta fram och söka efter artister runt om i vår stad, både etablerade och framtida artister och sätta Falkenberg som stad på musikkartan!