Mitt Hem – Ida Wiklunds hyllning till Stockholm

Reklam

Artisten och låtskrivaren Ida Wiklund har genom åren haft stora framgångar på radio med låtar som ”Mellan Dröm & Verklighet”, ”Säg att det går över” och ”Gör slut med henne, va med mig”. Med det sistnämnda alstret vann Ida dessutom P4 Nästa Stockholm i fjol, låten placerade sig sedan på en fjärdeplats i riksfinalen. I januari följde hon upp succén med singeln ”Det trodde jag aldrig” som även den spelats en hel del på radio.

Ida har sedan genombrottet etablerat sig som en produktiv singer-songwriter vars kännetecken är låtar med starka refränger och träffsäkra texter som berör. Nu släpper hon singeln ”Mitt Hem”. Med den nya låten, som Ida komponerat tillsammans med den renommerade låtskrivaren och musikproducenten Peter Kvint, visar hon upp en spännande utveckling. Ljudbilden skiljer sig något från det material som Ida gett ut tidigare.

– ”Mitt Hem” är en hyllning till både Stockholm och till mina mor- och farföräldrar som en gång vandrade samma gator och gick igenom samma känslor som jag gör nu. Låten uttrycker en sentimentalitet och saknad till dem som inte längre finns med oss, men också en förundran över att gå i sina förfäders fotspår och att ”allt går igen”, säger Ida.

Det är på scen som Ida trivs allra bäst. Hennes förmåga att fånga publiken med sin unika röst och vackra gitarrspel bör upplevas live. På senare år har Ida medverkat i flera stora tv-produktioner och uppträtt på anrika Visfestivalen i Västervik. I sommar väntar spelningar på bland annat Hälsinglands Visfestival Alirs Öga, Killebomfestivalen i Sölvesborg och Fåfängan i Nyköping.